Alt geçiş yapılacağı söylentisi nedeniyle firmaların artık kendileri ile peşin çalıştığını ve vadeli ürün alamadıklarını söyleyen esnaf, alt geçit yapılacak sada geçiş yönünün Binevler-şehir merkezi istikametine doğru olması gerektiğini dile getirdiler. Leblebici esnafı adına konuşan Muzaffer Bektaş, alt geçiş istikametinin Çevreyolu yönüne olması halinde mağduriyete uğrayacaklarını kaydederek, bayramın ağır trafiğine rağmen kavşaklarda kaza olmadığını gerekli önlemlerin alınması durumunda kaza riskinin tamamen kaldırılacağını söyledi.

Yoldaki belirsizliğin kendilerini karamsarlığa ittiğini belirten Bektaş, “tezgahlarımız boş ileriyi göremiyoruz. Leblebiciler olarak yoldan geçenlere lavabo, çay ve dinlenme hizmeti sunuyoruz. Bunları yaparken de herhangi bir ücret talep etmiyoruz. Bu Çorum’un tanıtımı için de çok önemli. Alt geçidin yapılması halinde bu hizmeti veremeyeceğimiz gibi işsiz de kalacağız.

Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü’nün bizi mağdur etmeyeceğine ve Çevreyolu leblebicileri olarak bize sahip çıkacağına inanıyoruz. Kavşak üzerine yayaların geçişi için sponsor aracılığı ile üstgeçit yapılarak yayalar güvenlik altına alınabilir altına takılacak kameralar ile de araçlar kontrol edilebilir. Yetkililerin isteğimize olumlu yönde bakmalarını istiyoruz” dedi.