Ziyarette TOBB Çorum İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Zeynep Çenesiz Yarımca da eşlik etti.  Kaymakam Emine Karataş Yıldız, medeniyetlerin beşiği olan Boğazkale ilçesinin tarihini, kültürünü ve mirasını tanıtmak adına birlikte hareket ederek güzel projelere imza atacaklarına inancının tam olduğunu, dayanışmasının önemli olduğunu ifade ederek, ÇTSO Başkanı Çetin Başaranhıncal’a ilgi, alaka ve misafirperverliğinden dolayı teşekkür etti.

Başaranhıncal, "Sayın Kaymakamımız Emine Karataş Yıldız’a nazik ziyaretleri için teşekkür ediyorum. Anadolu’nun ilk medeniyetlerinden Hititlere 450 yıl başkentlik yapmış Boğazkale ilçesindeki Hattuşa Ören Yeri, UNESCO “Dünya Kültür Mirası” ve “Dünya Belleği” listelerinde yer alıyor. Yazılıkaya Tapınağı ve Hitit medeniyetinin başkenti Hattuşa Antik Kenti, sahip olduğu tarihi değerlerin yanı sıra çevresindeki Budaközü Vadisi başta olmak üzere doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor.
Boğazkale ilçemizin Medeniyetler Beşiği Hattuşa gibi önemli bir tarihi mirasımızın olması ve ayrıca tarihte ilk Kadeş Antlaşması’na mührünü basan Anadolu'nun ilk kadın yöneticisi, Hitit Kraliçesi Puduhepa’nın öneminin daha etkili anlatılmasına yönelik çeşitli tanıtım program ve projelerin yapılması gerekmektedir.”

Başaranhıncal, Boğazkale Kaymakamlığının OKA projesi kapsamında Boğazkale Müzesi'nin hemen karşısında hayata geçireceği Hitit Köyü Projesi’nin Çorum ve Boğazkale açısından çok önem arz ettiğini ifade ederek, oda olarak kendilerine böylesine anlamlı çalışmalarda her zaman destek vermeye hazır olduklarını sözlerine ekledi.