Eski TBMM Başkanı ve başbakanlardan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Aile Yılı" kapsamında açıkladığı yeni doğan çocuklara yönelik para yardımı müjdelerine dair dikkat çeken bir yorum yaptı. Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:
“Bu paralara da bu kadar çocuk sahibi olunur mu diye kafanızdan geçebilir. Para işin teferruatı. Bu sembolik olabilir ama o çocuklarımızın oluşturacağı Türkiye Yüzyılı'na yapacağı katkı bunların çok üzerindedir.”
“81 İl 81 Anaokulu Projesi”
Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım'ın himayesinde gerçekleştirilen Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanlığı’nın "81 İl 81 Anaokulu Projesi” kapsamında düzenlenen açılış töreninde konuştu. Güzelyalı İmam Hatip Ortaokulu mehter takımının gösterisi ve Atatürk Ortaokulu öğrencilerinin halk oyunu gösterisiyle başlayan törende, Yıldırım projeyle ilgili şu bilgileri verdi:
“2016'nın ilk yarısında fikri gelişen bu projede çok büyük bir mesafe kat ettik. İlkokula başlamadan ‘Ağaç yaşken eğilir’ misali evlatlarımızı geleceğe daha iyi hazırlayacak tedbirler alıyoruz. Eğitim artık 6 yaşında değil, 3 yaşında başlıyor. 3-5 yaş arasında verilen eğitimlerin çarpan etkisi çok büyük.”
“Nüfusumuz Artmıyor”
Türkiye’nin nüfus artışındaki düzeyi ele alan Yıldırım, bu durumun gelecekte ciddi bir risk oluşturabileceğine dikkat çekti.
“Ülke olarak nüfusumuz artmıyor. Bu, geleceğimiz için büyük bir risktir. Cumhurbaşkanımızın ‘3 çocuk’ tavsiyesi boşa söylenmiş bir söz değildir. Bunun arkasında ülkemizin geleceği için endişeler vardır,” diyen Yıldırım, beşeri sermayenin önemi üzerinde durdu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ailelere Destek Müjdeleri
Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Aile Yılı kapsamında duyurduğu müjdeleri de hatırlatarak şu detaylara yer verdi:
- Birinci çocuk için: Tek seferlik 5 bin TL destek.
- İkinci çocuk için: Aylık 1.500 TL destek.
- Üçüncü çocuk için: 5 bin TL ve aylık ödeme.
Yıldırım, bu yardımların sembolik bir anlam taşıdığını belirtti ve şu vurguyu yaptı: “O çocuklarımızın Türkiye Yüzyılı'na yapacağı katkı, bu desteklerin çok üzerindedir.”


