Çorum’un genç mucitleri yeni hedeflere yelken açtı. Geçen yıl yapılan TEKNOFEST yarışmasında sanayide dijital teknoloji kategorisinde üçüncülük ödülü alarak Çorum’u gururlandıran ÇoRobot takımı, bu yıl da elektrikli araçlar kategorisi ve sanayide dijital teknoloji kategorisinde TEKNOFEST yarışmasında yer alacak. TOBB-OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde kurulan ÇoRobot takımı ayrıca, Uluslararası First Robotics Competition (FRC) yarışmasına basketbol oynayan robotla katılacak.

ÇoRobot ekibi, her iki yarışmanın hazırlıklarına okulun atölyesinde devam ediyor.TOBB-OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Makine Alan Şefi ve ÇOROBOT takımı danışman öğretmeni Hacı Recep Seyis, 2018 yılında 3 öğrenci ile kurdukları ÇoRobot takımının bugüne kadar birçok başarıya imza attığını söyledi.

2020 yılında FRC robot yarışmasında Avrupa şampiyonluğu, 2021 yılında da TEKNOFEST’te sanayide dijital teknoloji kategorisinde üçüncü olduklarını belirten Seyis, “Bu yıl da TEKNOFEST yarışmasında elektrikli araçlar kategorisinde ve sanayi ve dijital teknoloji kategorisinde katılacağız.” dedi.TOBB-OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Makine Bölümü Öğretmeni Erdoğan Anaç da, ÇOROBOT takımının 30 öğrenci ile çalışmalarına devam ettiğini belirtti.  Anaç, “Öğrencilerimize eğitim vererek yarışmalara hazırlıyoruz. Çalışmalarımız başarılı bir şekilde devam ediyor. Tüm öğrencilerimiz işinin ehli olma yolunda gayret gösteriyor.” dedi. ÇOROBOT Takım Başkanı Yusuf Can, takım kaptanı Efe Koca ve Makine Bölümü öğrencisi Özgür Kaan Özduyucu da TEKNOFEST ve FRC yarışması için hazırlıklara devam ettiklerini belirterek, Çorum’u en iyi şekilde temsil etmeyi amaçladıklarını ifade etti.