Yeni sezona güçlü bir kadro ve net hedeflerle girmek isteyen Beşiktaş, teknik direktör Ole Gunnar Solskjaer’in raporu doğrultusunda santrfor arayışlarını sürdürüyor. Siyah-beyazlıların, Premier Lig ekiplerinden Everton’da forma giyen Beto için harekete geçtiği öne sürüldü.
Beşiktaş, Beto’yu kiralamak istiyor
Sabah Gazetesi’nin Portekiz basınına dayandırdığı habere göre, Beşiktaş yönetimi, 1.94 metre boyundaki forvet Beto için kiralama teklifi hazırlığında. Siyah-beyazlıların, hem Everton kulübüyle hem de oyuncunun temsilcileriyle ilk teması kurduğu aktarıldı.
Transferin gerçekleşmesi halinde Beşiktaş, Solskjaer’in sistemine uygun fizikli, hava toplarında etkili ve skor katkısı sağlayabilecek bir santrforu kadrosuna katmış olacak.
“Türkiye’ye transferi sürpriz olmaz”
Portekiz kaynaklı haberde, Beto’nun Türkiye’ye transfer olmasının “sürpriz olmayacağı” vurgulandı. Oyuncunun Everton’da düzenli ilk 11 fırsatı bulmakta zorlandığı, Beşiktaş’ın teklifine sıcak bakabileceği ifade edildi.
Beto’nun 2024–2025 sezonu performansı
-
Kulüp: Everton
-
Maç: 33
-
Gol: 12
-
Yaş: 26
-
Boy: 1.94 m
-
Önceki kulüp: Udinese
-
Transfer bedeli (2023): 25 milyon Euro
Beto, 2023 yazında Udinese’den Premier Lig’e adım atmış ve Everton’a büyük umutlarla transfer olmuştu. Ancak istikrarlı forma şansı bulamaması, kariyerinde yeni bir adım atmasının önünü açmış durumda.




