Başkan Aşgın’dan Manifest Açıklaması! Çorum'a giremez demedik
Başkan Aşgın’dan Manifest Açıklaması! Çorum'a giremez demedik
İçeriği Görüntüle

Gezi Parkı protestoları sırasında başına gaz fişeği isabet eden ve 269 gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın ölümüne ilişkin davada kritik bir gelişme yaşandı. Yargıtay 1. Ceza Dairesi, sanık polis memuru Fatih Dalgalı'ya verilen 16 yıl 8 ay hapis cezasını onadı. Böylece Berkin Elvan davasında karar kesinleşmiş oldu.

11 yıl sonra adli süreç tamamlandı

15 yaşındaki Berkin Elvan, 16 Haziran 2013’te İstanbul Okmeydanı'nda ekmek almak için çıktığı sırada polis tarafından ateşlenen gaz fişeğiyle ağır yaralanmıştı. 269 gün komada kalan Elvan, 11 Mart 2014’te yaşamını yitirmişti. Olayın üzerinden geçen 11 yılın ardından, davada verilen hapis cezası yüksek yargı tarafından da onaylandı.

Mahkeme ‘olası kastla öldürme’ dedi

İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık polis Fatih Dalgalı’nın, Elvan’ı "olası kastla öldürdüğü" kanaatine vararak 16 yıl 8 ay hapis cezası verdi. Mahkeme, sanığın tutuklanmasına hükmetmedi ancak hakkında yurt dışı çıkış yasağı şeklinde adli kontrol tedbiri uyguladı.

Karar, taraflarca istinafa taşındı. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararını onadı. Dosya daha sonra Yargıtay’a gitti.

Yargıtay ceza kararını onadı

Ekol TV’nin haberine göre Yargıtay 1. Ceza Dairesi, dosyayı inceledikten sonra yerel mahkeme tarafından verilen 16 yıl 8 ay hapis cezasını onadı. Böylece karar kesinleşmiş oldu.

Avukatların itirazı temyiz nedeni oldu

Berkin Elvan’ın avukatları, olayın yaşandığı bölgede bulunan kişilerin büyük kısmının çocuk olduğunu, sanık polis memurunun bunu bilerek atış yaptığını savunmuştu. Bu gerekçe, dosyanın temyizinde önemli bir unsur olarak yer aldı. Ancak Yargıtay, yerel mahkemenin ‘olası kast’ değerlendirmesini yerinde buldu.

Muhabir: Haber Merkezi