İstanbul’da yaşanan son siyasi gelişmelerin ardından gözaltına alınıp tutuklanan isimlerden biri olan Berkay Gezgin, bugün itibarıyla tahliye edildi. Saraçhane ve çevresinde yapılan protestolarda gözaltına alınan ve tutuklanan gençlerin durumu kamuoyunda merakla takip edilirken, özellikle “Her Şey Çok Güzel Olacak” sloganının mimarı olarak tanınan Berkay Gezgin’in serbest bırakılması gündeme damgasını vurdu.

Pegasus'tan Şaşırtan Kampanya! Bu Yaş Grubu Ücretsiz Uçacak, Tarihi Kaçırmayın Pegasus'tan Şaşırtan Kampanya! Bu Yaş Grubu Ücretsiz Uçacak, Tarihi Kaçırmayın

“Siz Mücadele Verdiğiniz İçin Biz Buradayız”

Tahliyesi sonrası basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Berkay Gezgin, duygusal ve anlamlı mesajlar verdi. Gezgin, “Mücadeleyi biz içerideyken dışarıda sürdürdüğünüz için çok teşekkür ederiz. Unutmayın ki milletin iradesinin önüne kimse geçemez. Siz mücadelenizi verdiğiniz için şu anda biz buradayız. Ekrem Başkanı da çıkaracağız, her şey çok güzel olacak” ifadelerini kullandı.

Saraçhane Protestolarında Neler Oldu?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınması sonrası Saraçhane başta olmak üzere İstanbul’un birçok noktasında protestolar düzenlenmişti. Bu gösteriler sırasında yüzlerce kişi emniyet güçleri tarafından gözaltına alınmış, daha sonra bunların büyük bölümü tutuklanmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 8 Nisan tarihinde yaptığı açıklamada, 20 ayrı dosya üzerinden toplam 829 kişi hakkında işlem yapıldığını, bunlardan 819’una kamu davası açıldığını duyurdu. Açıklamada, 278 kişinin tutuklu olduğu bilgisi verildi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise dün yaptığı açıklamada tutuklu sayısının 270’e düştüğünü ifade etmişti.

Kimler Tahliye Edildi? Geniş Liste Dikkat Çekti

Bugün alınan yeni kararla birlikte İstanbul 61’inci ve 26’ncı Asliye Ceza Mahkemeleri, tutuklu birçok kişinin tahliyesine karar verdi. İlk olarak akademisyen Levent Dölek ile birlikte üç kişi serbest bırakıldı. Ardından İstanbul 26’ncı Asliye Ceza Mahkemesi, 25 gencin daha tahliyesine hükmetti. Son olarak 102 kişi için daha tahliye kararı çıktı. Bu listede Berkay Gezgin de yer aldı.

Tahliye edilen isimler arasında üniversite öğrencileri, aktivistler ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının üyeleri bulunuyor. Adalet Bakanlığı ve yargı mercileri, tahliye kararlarının delil durumları, dosya içerikleri ve hukuki süreçlere göre alındığını belirtirken, siyasi çevrelerde bu kararlar "gecikmiş adalet" olarak yorumlandı.

Berkay Gezgin Kimdir?

Berkay Gezgin, 2019 yılında Ekrem İmamoğlu’nun seçim kampanyasında söylediği “Her şey çok güzel olacak” sözüyle hafızalara kazınmış bir isim. Siyaset üstü bir sembol haline gelen bu cümle, seçim sürecinde kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı. Aradan geçen yıllarda kamuoyunun ilgisini kaybetmeyen Berkay, son olarak Saraçhane protestolarında tutuklanarak yeniden gündeme geldi. Tahliyesi sonrası yaptığı konuşmada yine umut dolu mesajlar vermesi, sosyal medyada binlerce kez paylaşıldı.