Bayram tatilinin sona ermesiyle birlikte tatilcilerin İstanbul’a dönüş yolculuğu başladı. Özellikle Anadolu Otoyolu ve Kuzey Marmara Otoyolu’nun İstanbul yönünde yoğun trafik yaşanıyor. Kocaeli, Sakarya, Trakya ve Karadeniz bağlantı yollarında araç kuyruğu uzarken, polis ve jandarma ekipleri sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

İstanbul’a girişte trafik neden yoğunlaşıyor?
Bayram tatilinin son gününde milyonlarca kişi tatil bölgelerinden dönüş için yola çıktı. Bu yoğunluk, özellikle Kocaeli ve Sakarya kesiminde Anadolu Otoyolu’nda sıkışıklığa yol açtı. Kandıra Gişeler, Bekirdere Rampası, Gültepe ve Korutepe tünelleri çevresinde trafik zaman zaman durma noktasına geldi.

Bayram Sonrası Trafik Yoğunluğu Arttı İstanbul Girişinde Uzun Kuyruklar 3

Kuzey Marmara Otoyolu ve Trakya girişinde durum ne?
Kuzey Marmara Otoyolu’nda İstanbul yönünde seyreden araç sayısı artınca zaman zaman trafik yavaşladı. Trakya bölgesinde Tekirdağ-İstanbul güzergahında Yenice, Yeniçiftlik ve Marmaraereğlisi çevresinde de yoğunluk yaşanıyor.

Tatilciler hangi bölgelerde kuyruk oluşturdu?

Yetkililer sürücülere ne uyarılarda bulunuyor?
Polis ve jandarma ekipleri, aşırı hız yapmamak, takip mesafesini korumak ve hatalı sollamalardan kaçınmak konusunda sürücüleri uyarıyor. Ayrıca trafik akışını rahatlatmak için gerekli önlemler alınıyor.

Bayram Sonrası Trafik Yoğunluğu Arttı İstanbul Girişinde Uzun Kuyruklar

Trafik yoğunluğu ne kadar sürecek?
Tatilcilerin dönüş hareketliliğinin gün boyunca devam etmesi bekleniyor. İstanbul girişindeki yoğunluğun akşam saatlerinde daha da artması öngörülüyor. Tatil dönüşü yolculuk yapan sürücülerin sabırlı olması ve trafik kurallarına uyması, kazaların önlenmesi açısından kritik önem taşıyor.

Muhabir: İhlas Haber Ajansı