Astsubay Oğuzhan Tombuloğlu'nun naaşı memleketine uğurlandı Astsubay Oğuzhan Tombuloğlu'nun naaşı memleketine uğurlandı

Çorum Belediye Başkan yardımcılarının alacakları ücretler belirlendi. 
Yeni dönemde Belediye Meclisi üyeleri arasından İsmail Yağbat, Lemzi Çöplü ve Ünsal Yeter Belediye Başkan Yardımcılığı görevine atanmıştı. Bu atamaların ardından yapılan 13 Nisan tarihli Belediye Meclis Toplantısı'nda, yeni Başkan Yardımcılarının alacakları ücretler belirlendi.

Toplantıda Başkan Aşgın, Belediyeler Kanunu'na uygun olarak Başkan Yardımcılarını belirlediklerini ve bu kişilerin alacakları ücretlerin kanunda belirtildiğini vurguladı. Başkanlık maaşı hakkında CHP Grubu tarafından sorulan bir soruya cevaben Başkan Aşgın, kendi maaşının yaklaşık 100 bin TL civarında olduğunu belirtirken, Başkan Yardımcılarına ise kanunda belirtilen 3/2 oranında maaş öngördüklerini ifade etti. Bu madde Belediye Meclis üyeleri tarafından oy çokluğuyla kabul edildi.

Toplantıda Meclisin tatil ayı belirlenmedi. Başkan Aşgın, zaten ayda bir kez toplandıklarını ve geçmiş dönemde olduğu gibi tatil ayı belirlememeyi önerdi. Bu öneri Meclis tarafından kabul edildi. Ayrıca, toplantıların sesli ve görüntülü kaydedilmesi ile ilgili madde de oybirliğiyle kabul edildi. Bu kararlarla birlikte Çorum Belediye Başkan Yardımcılarının alacakları ücretler ve Meclis'in çalışma düzeni belirlenmiş oldu.