Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ağustos ayına ilişkin yaşlı ve engelli aylıklarının artırılmış tutarlarla hesaplara yatırılmaya başlandığını açıkladı. Hak sahiplerine toplam 10,3 milyar lira ödeme yapılacak.

Şamil Tayyar ile Mehmet Şimşek görüşmesinden erken seçim mesajı: Tarih netleşti
Şamil Tayyar ile Mehmet Şimşek görüşmesinden erken seçim mesajı: Tarih netleşti
İçeriği Görüntüle

Toplam ödeme 10,3 milyar lira

Ağustos döneminde 5,99 milyar lira yaşlı aylığı ödenecek. Engelli aylıkları için ayrılan tutar ise 4,36 milyar lira oldu.

Böylece iki destek kaleminde hesaplara yatırılacak toplam ödeme 10,3 milyar liraya ulaştı. Ödemelerin hak sahiplerinin hesaplarına aktarılmasına başlandı.

Temmuz ayına ait farklar da ödenecek

Yaşlı ve engelli aylıkları, memur maaş katsayısında yapılan yeni düzenlemeye göre artırıldı. Temmuz 2026 döneminden kaynaklanan aylık farkları da ağustos ayı ödemelerine eklendi.

Hak sahipleri bu ay hem zamlı aylıklarını hem de temmuz dönemine ait fark ödemelerini alacak. Artışlı tutarlar ayrı bir başvuru gerekmeksizin hesaplara yatırılacak.

Bakan Göktaş’tan açıklama

Bakan Göktaş, engelli ve yaşlı bireylerin bağımsız yaşamalarını desteklemek amacıyla çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti. Hizmetlerin insan odaklı ve hak temelli politikalar çerçevesinde yürütüldüğünü ifade etti.

Eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata kadar her alanda yaşlı ve engelli vatandaşların yanında olduklarını kaydeden Göktaş, toplumsal hayata tam ve etkin katılımın destekleneceğini bildirdi.

Muhabir: İhlas Haber Ajansı