Çorum Bahçeşehir Koleji Kampüs Müdürü Yasin Haboğlu, yeni eğitim ve öğretim yılına güçlü öğretmen kadrosuyla başlayacaklarını kaydetti.

Yasin Haboğlu; Çorum’da 2016 yılı itibari ile eğitim öğretim faaliyetlerine başlayan Bahçeşehir Çorum Kampüsü, 7.yılında kurumsal yapısı ve güçlü eğitim içeriğiyle Türkiye’nin en büyük  ‘’Merkezi Ortak Programları’’ ile 21.yüzyılın eğitimini şekillendirme çalışmalarını aralıksız sürdürmeye devam ettiğini; güçlü vizyonu ve marka değerini, nitelikli eğitim kadrosu ile  bütünleştirerek 22-23 eğitim öğretim dönemine güçlü bir şekilde girmenin gururunu yaşadığını ifade etti.

Dünyanın ve Türkiye’nin birçok noktasında kampüsleri olan; ülkemizin eğitim sistemine yön veren, Türkiye’de 7 bölge, 65 il, 143 kampüs ile hizmet veren Bahçeşehir Koleji’nin büyüyen organizasyon yapısı içinde; yeniliğe, gelişime ve aydınlık geleceğe yürüyen, fikri, irfanı, vicdanı hür nesiller yetiştirmek amacı ile 2022-2023 eğitim öğretim yılı akademik planlamalarını toplantıya katılan öğretmenleri ile paylaştı.

Ocak 2022 itibari ile Çorum’da bulunan yaklaşık 61 resmi-özel kurum ziyareti yaptığını ifade eden Haboğlu, yapmış olduğu görüşmeler ve  swot analizleri sonucunda  yeni projeler ürettiğini, yerel dinamiklere cevap verecek ve kurumsal vizyonumuza uygun aksiyonlar aldığını; eğitim kalitesini  hem eğitim kadrosu hem de Bahçeşehir eğitim uygulamaları birleştirdiğini, velilerin eğitim programlarına olan memnuniyetinden dolayı büyük gurur duyduğunu ifade etti.

En büyük hedeflerinin kurumsal marka değerini yerel dinamiklerle zenginleştirmek, öğrencilerinin hayallerine ve hedeflerine ulaşacağı her türlü uygulama ve materyali güçlü Bahçeşehir eğitim içerikleri ile karşılandığını söyledi.

Bahçeşehir Koleji sınav başarılarını değerlendiren Haboğlu, 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) elde sonuçlarına göre öğrencilerimizin yüzdelik dilimlerde büyük başarı elde ettiği,  2650 öğrencinin sonuçlarına göre ilk 20’de 3, ilk 50’de 10, ilk 100’de 16, ilk 500’de 58, ilk 1000’de 99, ilk 1500’de 132 Bahçeşehir Koleji öğrencisi yer alıyor. Sınav ve ölçme değerlendirme sisteminin tüm kampüslerde aynı şekilde uygulandığını  sözlerine ekledi.

YKS’de gösterilen başarının yanı sıra dünyanın önde gelen üniversitelerinden de burslu kabul alan Bahçeşehir Koleji mezunları; Massachusetts Institute of Technology (M.I.T), Stanford University, Yale University, Rice University, Brown University, University of British Columbia, Rochester Institute of Technology, Northwestern University, Durham University, University of Manchester, Darthmouth College, University of Tubingen, Bucknell University, Ecole Polytechnique, Delft University of Technology, Georgia Institute of Technology, Hong Kong University of Science and Technology ve The Hong Kong Polytechnic University gibi prestijli üniversitelerde burslu olarak öğrenim gördüklerini ifade etti.

Üniversite ve yurt dışı öğretim programlarına değinen Haboğlu, BAU Global bünyesinde üç kıtada, 10 ülkede, 9 üniversite ve 3 dil okulu ile Türkiye’nin eğitim alanındaki dünya markası olmanın gururunu yaşadıklarını belirtti. 

Türkiye’de bir ilk, dünyada ise öncü markalardan biri olan BAU Global, dünyanın birçok farklı ülkesinde açtığı üniversite, dil okulları ve iletişim merkezleriyle öğrencilerini birer dünya vatandaşı olarak yetiştirildiğini vurguladı.

Toplantı sonrası toplantıya katılım sağlayan basın mensuplarına, kurumun nitelikli eğitimi her çocuğa ulaştırma noktasında desteğini esirgemeyen Bahçeşehir Koleji Kurucu Temsilcisi Sn. İzzet Sakin’e ve büyük Bahçeşehir Ailesinin tüm bireylerine destekleri için ayrı ayrı teşekkürlerini ifade etti.