Hatay’ın Antakya ilçesinde öğle saatlerinde meydana gelen deprem, kent genelinde kısa süreli paniğe neden oldu. AFAD verilerine göre, deprem bugün saat 12.20’de, 4.2 büyüklüğünde kaydedildi ve yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşti.
Sarsıntı özellikle Antakya merkezde hissedilirken, çevre ilçelerde de vatandaşlar depremi net şekilde algıladıklarını ifade etti. İlk belirlemelere göre deprem nedeniyle herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmadı.
Deprem Çevre İlçelerde de Hissedildi
Depremin ardından sosyal medyada çok sayıda kullanıcı, sarsıntının Antakya dışında Defne, Samandağ ve Reyhanlı gibi ilçelerde de hissedildiğini paylaştı. Özellikle deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlar, kısa süreli korku yaşadıklarını ancak sarsıntının uzun sürmediğini belirtti.
Yetkililer, şu ana kadar olumsuz bir ihbarın kendilerine ulaşmadığını açıkladı. AFAD ve ilgili birimlerin saha taramalarını sürdürdüğü, gelişmelerin yakından takip edildiği bildirildi.
Deprem Bölgesinde Tedirginlik Sürüyor
Hatay, 6 Şubat depremlerinin ardından sismik hassasiyeti yüksek illerin başında geliyor. Bu nedenle orta büyüklükteki depremler dahi bölgede yaşayan vatandaşlar üzerinde ciddi bir psikolojik etki yaratıyor.
Uzmanlar, bu tür depremlerin bölgedeki fay hareketliliğinin sürdüğünü gösterdiğini belirterek, paniğe kapılmadan resmi açıklamaların takip edilmesi gerektiğini vurguluyor. AFAD, vatandaşlara deprem sonrası hasarlı binalardan uzak durmaları ve olası artçı sarsıntılara karşı dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulunuyor.
Yetkililerden gelecek yeni bilgilendirmeler kamuoyuyla paylaşılmaya devam edecek.


