Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer’i ziyaret etti.
Spor Bilimleri Fakültesi Dekan V. Faruk Yamaner ve Genel Sekreter Erdal Kanık’ın da eşlik ettiği ziyarette Hitti Üniversitesi ile TÜSF arasında yapılacak yeni proje ve çalışmalar ele alındı.
Rektör Alkan, başta 12. Dünya Üniversiteler Güreş Şampiyonası ve 11. Avrupa Üniversiteler Futsal Şampiyonası’nın, Hitit Üniversitesi’nde yapılması konusundaki desteklerinden dolayı TÜSF Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer’e ve Federasyon yönetim kuruluna teşekkür ederek, bu yıl içerisinde de yetkin akademik kadro ve uluslararası standartlara sahip spor kompleksleri ile ulusal ve uluslararası düzeyde yeni şampiyonalara ev sahipliği yapmak istediklerini belirtti.
Ayrıca Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’ndan desteklenen ve Oğuzlar’da gerçekleştirilecek olan Oğuz Adası projesi kapsamında su sporları ile ilgili ulusal ve uluslararası etkinliklerini Çorum’a kazandırarak spor müsabakalarını Çorum’da şuana kadar yapılmayan yeni bir alana taşıyacaklarını vurgulayan Rektör Alkan, bu konuda Federasyon’dan destek beklediklerini sözlerine ekledi.
Hitit Üniversitesi’ne ellerinden gelen her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade eden TÜSF Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer de bugüne kadar Hitit Üniversitesi’ne verilen organizasyonların başarı ile organize edilmesinden dolayı Rektör Alkan’a teşekkür ederek, bundan sonraki etkinlikler için başarılar diledi.



