Akıncılar Derneği Genel Başkanı Fahri Çınar, Akıncılar Derneği’nin Türkiye tarihinde önemli yere sahip olduğunu belirtirken, “Akıncılar bir geçmişin ismidir” dedi.
Çınar, Akıncılar Derneği’nin ilk teşkilatlanmasının Çorum’da olduğunu ve Çorum’da başlayan bu büyük yapılanmanın Türkiye’ye de büyük bir hamle başlattığınız kaydetti.
1975 yılında kurulmuş bir dernekle ilgili yaptığı konuşmasında Akıncılar Derneği Genel Başkanı Fahri Çınar, iş dünyasını önde gelen isimlerin yetiştiği dernekle ilgili şu ifadelere yer verdi.
“Akıncılar Derneği darbe öncesinde kısa bir ömrü oldu ve 1980 darbesinde kapatıldı. Şuan derneğimiz Türkiye’nin genelinde 10 binlerce üyeye sahip. Geçmişte birçok hayırlı işe ev sahipliği yaptı. 1980”lerde kardeşi kardeşe vurdurduğu dönemlerde Akıncılar Derneği birlik ve beraberlik sağlamak için büyük çaba sarf etti. Bu işin içinde olmuş eski akıncı ağabeylerimizi ile bugünün lisesine tekrar buluşturmak için projeler geliştiriyoruz.
Akıncılar Derneği’nin ilk teşkilatlanması Çorum’da olmuştur ve Çorum’da başlayan bu büyük yapılanma Türkiye’ye de büyük bir hamle başlatmıştır. Bizler bu işe Çorum’da başladık. Şimdi Türkiye’nin birçok şehrinde şubelerimiz oldu. Bursa’dan Trabzon’a gidiyoruz. Diğer illerde de şubelerimiz var ve biz sürekli irtibat halinde olup görüşmeler sağlıyoruz. Tekrar bu hareketi anlatmak için Edirne, Kars’a kadar teşkilatlarımız var. Yakın bir tarihte ise Çanakkale’nin zaferinin 100’cü yılı ile ilgili programlar yapacağız. Bir taraftan tarihimiz ile ilgili projeler yapmaya çalışıyoruz. Gençlerimizi tarihimizle buluşturmaya çalışıyoruz. Davamızı daha geniş kitlelere ulaşmaya gayret ediyor, bu İslami hareketin bir adım daha ileriye taşımaya çalışıyoruz.

BİZİM DERDİMİZ “RABBİM ALLAH” DEMEK
Akıncılar Derneği’nin geçmişte çektikleri bu sıkıntıları yine aynı zamanlarda çekiyoruz. 1980 yılında eski teşkilatlarımız feshedildi ve yasaklandı. Akıncılar sırf “Rabbim Allah” dedikleri için idamla yargılandı. Mensupları cezaevlerine atıldı. 1979 yılında ne çektiyse yine onu çekiyor. Bizim derdimiz “Rabbim Allah” demek. Akıncılara hangi ile gidersek gidelim birçok mağrurumuz var. Bir çok gencimiz “Benim babam o günleri hatırladıkça boynu bükük duruyor” diyorlar. Bizler 5’nci kuşaklarımızı en iyi şekilde yetiştirmeye çalışıyoruz. Çünkü onlarda 6’ncı kuşakları yetiştirerek bu milli beraberliğimizi sürekli hale getirsin. Siz tarihi Hz. Hamza’dan alıyoruz. 7’nci kuşak akıncılara kadar devam edeceğiz.

"ARİF HOCA’NIN TAKDİRİDİR"
Akıncılar Derneği Genel Başkanı Fahri Çınar, AK Parti Milletvekili Aday Adayı Prof. Dr. Arif Ersoy ile ilgili olarak ise “Arif hocamızın kendi bileceği iştir” şeklinde konuştu. Saadet Partisi kurucularından olan Prof. Dr. Arif Ersoy’un AK Parti’ye geçmesi ile ilgili yaptığı konuşmasında Genel Başkan Çınar, “Bütün siyasi olaylarda olduğu gibi Akıncılar Derneği olarak politik olaylar hakkında bir değerlendirme yapmayı ahlaki olarak hoş bulmuyoruz. Son dönemlerde gelişen siyasi ve bir günlük hesaplar ile kendimizi tarif etmiyoruz. Arif Hocamızın kendi takdiridir. Siyasi hesapların olmadığı sadece İslami bir nesil nasıl yetişir öncelimiz budur. Arif hocamızı tanırız ve kendisi iyi bir insandır. Ama onun siyasi hayatı ile ilgili olarak yorum yapmayı uygun bulmuyoruz. Partisel anlamda sosyolojik arka planı var. Bizimkisi Milli Görüş hareketiydi. Her hangi bir siyasi parti ile ilgili bir problemimiz yok. Kendimizi siyasi parti ile ilgili bir sorunumuz yok. Siyaseti de insanı da sosyolojik manada meselelerden bahsediyoruz. Günlük meseleler çok basit kalıyor. Siyasi işlerle hesaplarla işimiz yok. 

"HERHANGİ BİR SİYASİ TABELANIN ALTINDA DEĞİLİZ"
İnsanların sürekli olarak hayırda yarışmak gerektiğini vurgulayan Başkan Çınar, herhangi bir siyasi partiye yakınlıklarının olmadığını ve hiçbir tabelanın da altında olmadıklarını kaydetti. Çınar, “Biz hak bildiğimiz yolda yürümeye devam ediyoruz. Tabela hoş bir şey değil. Bizler orta ümmetleriz. Bizler Müslüman’ı tarif ederken bize “Müslüman aşırılıktan taraf değil orta ümmettir”  diye öğretildi. Bizler aşırı derece sevip hatalarını görmemek gibi ya da aşırı görüp rahatsızlık verecek kadar üstüne düşmüyoruz. Aşırılıklardan uzak olmak gerekiyor. Ezilmişlik, yakın zamanda holiganlığa dönüşüyor” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim