Ön lisans eğitimlerini lisans seviyesine taşımak isteyen on binlerce adayın heyecanla beklediği haber geldi. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 20 Temmuz 2025 Pazar günü gerçekleştirilecek olan 2025 Dikey Geçiş Sınavı (2025-DGS) için sınava giriş belgelerinin erişime açıldığını duyurdu.
ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre, adayların sınava girecekleri bina ve salonlara atanma işlemleri tamamlandı. Adaylar, bugünden itibaren sınav yerlerini öğrenerek hazırlıklarını son aşamaya getirebilecekler.
DGS Sınav Giriş Belgesi Nasıl ve Nereden Alınır?
Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren 2025-DGS Sınava Giriş Belgesi'ni, 10 Temmuz 2025 (bugün) saat 14.00'ten itibaren ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden edinebilirler.
Sınav giriş belgesine ulaşmak için adayların aşağıdaki adımları izlemesi gerekmektedir:
ÖSYM'nin resmi Aday İşlemleri Sistemi adresi olan https://ais.osym.gov.tr web sitesine giriş yapın.
İlgili alana T.C. Kimlik Numaranızı ve kişisel aday şifrenizi yazarak sisteme bağlanın.
"Başvurularım" sekmesinden 2025-DGS'yi seçerek "Sınava Giriş Belgesi" butonuna tıklayın.
Belgenin çıktısını alarak sınav günü yanınızda bulundurmak üzere saklayın. Belge üzerinde adayın fotoğrafının bulunması zorunludur.
Sınav Günü İçin Kritik Uyarı: Saat 10.00 Kuralına Dikkat!
ÖSYM, sınav günü için hayati bir uyarıyı da yineledi. 20 Temmuz 2025 Pazar günü yapılacak olan 2025-DGS için adaylar, sınavın başlayacağı saat olan 10.15'ten önce sınav binalarında olmalıdır.
Kapılar saat 10.00'da kapatılacak ve bu saatten sonra gelen adaylar, gerekçesi ne olursa olsun sınav binalarına kesinlikle alınmayacaktır. Adayların herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için, sınav saatinden en az bir saat önce sınav merkezlerinde olmaları ve yanlarında geçerli kimlik belgeleri ile sınav giriş belgelerini bulundurmaları büyük önem taşımaktadır.