Çorum Valiliği koordinasyonunda gerçekleştirilecek program kapsamında mevlit, sergi, koşu, şehitlik ziyaretleri, yürüyüş, konser ve çeşitli anma etkinlikleri düzenlenecek.
Program, 10 Temmuz Cuma günü saat 12.00'de Ulu Cami'de tüm şehitler için okutulacak Mevlid-i Şerif ve lokma ikramıyla başlayacak.
Kent genelinde 15 Temmuz görselleri kullanılacak
13 Temmuz'dan itibaren şehirdeki açık hava reklam üniteleri ve billboardlarda Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan 15 Temmuz temalı afişler yer alacak.
Aynı tarihte Kadeş Barış Meydanı'nda Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan "İrade Bizim Zafer Bizim" Anma Sergisi Dijital Gösteri Merkezi ziyaretçilere açılacak.
14-16 Temmuz tarihleri arasında ise tüm kamu kurum ve kuruluşları Türk bayrakları ile Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleriyle donatılacak.
Koşular, şehit kabri ziyaretleri ve yarışmalar yapılacak
14 Temmuz Salı günü Kültür Park'ta "İrade Bizim Gençlik Bizim" 15 Temmuz Şehitleri Demokrasi ve Milli Birlik Günü Koşusu gerçekleştirilecek.
Aynı gün 15 Temmuz şehitleri Ali Karslı'nın Hıdırlık Kabristanlığı'ndaki, Mustafa Avcu'nun ise Eskikaradona Köyü Kabristanlığı'ndaki kabirleri ziyaret edilecek.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "İrade Bizim Gelecek Bizim" temalı öykü, şiir ve resim yarışmasının sonuçları da 14 Temmuz'da açıklanacak. Akşam saatlerinde ise şehit aileleri, gaziler ve gazi aileleri onuruna yemek programı düzenlenecek.
15 Temmuz'da anma programı Kadeş Meydanı'nda yapılacak
15 Temmuz Çarşamba günü Çorum Şehitliği ziyaretiyle başlayacak program kapsamında şehit aileleri ve gaziler ziyaret edilecek, Kadeş Barış Meydanı'nda ise Türk Kızılayı tarafından kan bağışı kampanyası düzenlenecek.
Aynı alanda sağlık hizmetleri bilgilendirme stantları kurulacak ve UMKE sağlık reviri oluşturulacak.
Akşam saatlerinde Ulu Cami önünden başlayarak Kadeş Barış Meydanı'nda sona erecek "İrade Bizim Egemenlik Bizim" Demokrasi Yürüyüşü gerçekleştirilecek. Ardından 15 Temmuz Şehitler Müzesi önünden başlayacak "İrade Bizim Vatan Bizim" Sancak Koşusu düzenlenecek.
Osman Öztunç konser verecek
Saat 21.00'de Kadeş Barış Meydanı'nda düzenlenecek ana programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dualar yapılacak.
Program kapsamında protokol konuşmaları gerçekleştirilecek, sancak koşusunu tamamlayan sporcular sancağı Vali Ali Çalgan'a teslim edecek, yarışmalarda dereceye giren öğrenci ve sporcular ödüllendirilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması canlı olarak izlenecek programda ayrıca bando ve mehteran konseri, kahramanlık temalı halk oyunları gösterisi, 15 Temmuz temalı video gösterimi ve Çorum Belediyesi tarafından sanatçı Osman Öztunç konseri gerçekleştirilecek.
Program sela ile sona erecek
16 Temmuz Perşembe günü saat 00.13'te Kadeş Barış Meydanı ile tüm camilerde sela okunmasının ardından resmi anma programı sona erecek.
Etkinlikler kapsamında aynı gün saat 13.30'da Çorum Belediyesi ev sahipliğinde "İrade Bizim Demokrasi Bizim" konulu söyleşi gerçekleştirilecek. Söyleşide 27. Dönem TBMM Başkanı İsmail Kahraman konuşmacı olarak yer alacak.



