Kızılırmak Sürücü Kursu, “Karayolları Trafik yönetmeliğinde yapılan değişiklikle 125 cc ye kadar olan motosikletlerin B sınıfı Sürücü Belgesi yetkisiyle kullanılması ile ilgili basında çıkan açıklamalar yeterince anlaşılamadığı kursumuza konuyla ilgili gelen açıklama isteklerinden anlaşılmış ve aşağıdaki açıklamayı yapma ihtiyacı hasıl olmuştur” dedi. 

Osmancık Kızılırmak Sürücü Kursu Kurucu Müdürü Ertan Yaşar; konuya ilişkin “125 cc ye kadar motosiklet kullanacaklardan en az 2 yıllık sürücü belgesi olanlar ve 5 yıl içerisinde sürücü belgesi herhangi bir sebeple geri alınmamış olanlar, bir sürücü kursuna eğitim için müracaat ederek kayıt olacaklar, eğitim ve sınavdan sonra başarılı olarak hak kazananlar herhangi bir harç ödemeden B sınıfı sürücü belgesi ile 125 cc motosiklet kullanabileceklerdir. Ancak motosikleti ticari amaçla kullanamayacaklardır.

Bu hakkı elde etmiş olanlar isterlerse sınavda başarılı olduktan sonraki 2 yıl içerisinde harcını ödemek suretiyle A1 sınıfı sürücü belgesine dönüştürebilirler ve ticari olarak kullanabilirler” ifadelerine yer verdi. 

Editör: Ebru Çalık