Halkların Nevruz'u enerji kaynaklarının ve enerji-ticaret geçiş yollarının egemenliği için süren savaşların gölgesinde karşıladığını belirten Aygün, Erdoğan iktidarının Kürt sorununda çözümsüzlüğü dayatan politikalarını sürdürdüğünü, seçim sonrasında yeni bir operasyon hazırlığı mesajı verdiğini belirterek, böylesi bir süreçte halkları kendi kaderlerini tayin hakkı, eşit haklar temelinde birlikte yaşama, demokratik bir gelecek kurma talebi için mücadeleyi büyütmeye çağırdıklarını bildirdi.

Türkiye ve Ortadoğu halklarının barış ve kardeşlik bayramı Nevruz’u, emperyalistlerin ve bölge gericiliklerinin savaş ve paylaşım mücadelelerinin gölgesinde karşıladığını kaydeden Aygün, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“2024 Nevruz’unu her milliyetten işçi sınıfı ve emekçi halklar olarak Filistin’deki katliamlara, Kürt sorunun savaş ve şiddet politikalarıyla çözülmesi ısrarına, Suriye başta olmak üzere bölge ülkelerinde devam eden işgallere karşı özgürlüğün, demokrasinin, barışın sesini alanlarda yükselttiğimiz bir mücadele günü olarak kutlayacağız.

Ortadoğu emperyalistlerin ve işbirlikçi gericiliklerin egemenlik ve paylaşım mücadelesinin önemli merkezlerinden biri olmaya devam ediyor. Filistin’den Yemen’e ve Suriye’den Libya’ya kadar emperyalistlerin ve bölge gericiliklerinin savaş, işgal ve katliamları dönüp dolaşıp bölgedeki enerji kaynaklarının ve enerji-ticaret geçiş yollarının egemenliği mücadelesine bağlanıyor. Halkların kendi kaderlerini tayin hakkı, eşit haklar temelinde birlikte yaşama, demokratik bir gelecek kurma mücadelesi bu emperyalist-kapitalist sömürü ve yağma politikaları üzerinden boğulmak isteniyor.”

BATILI EMPERYALİSTLERİN İKİ YÜZLÜLÜĞÜ

“Birleşmiş Milletlerin Filistin-İsrail sorununun eşit haklara dayalı iki devletli çözümü yönünde aldığı kararlara rağmen ABD başta batılı emperyalistlerin İsrail’in Gazze’deki işgal ve soykırıma varan katliamlarına destek olmaya devam etmeleri, batılı emperyalistlerin iki yüzlülüğünü çarpıcı bir biçimde ortaya çıkıyor.”

Türkiye’deki Erdoğan iktidarı lafta Filistin davasına sahip çıkarken İsrail’le ticari ilişkilerini bile kesmeyip İsrail’e lojistik destek sunmaya devam ediyor. Öte yandan Gazze’de sivil insanların en temel ihtiyaçlarının karşılandığı tesislere yönelik saldırıları insanlık suçu olarak niteleyen Erdoğan yönetimi Rojava’da yaşayan yüz binlerce insan için yaşamsal önemdeki bütün tesisleri “meşru hedef” ilan etmekten de geri durmuyor.”

İKTİDAR OPERASYON HAZIRLIĞI YAPIYOR

“Kürt sorununda tasfiyeye dayanan politikalarını sürdüren Erdoğan iktidarı, seçim sonrasında Suriye-Rojava Kürtlerine yönelik yeni bir operasyonun hazırlığını yaparken, Irak’taki operasyon hesapları üzerinden ABD emperyalizmi ve bölgenin işbirlikçi yönetimleriyle pazarlıklar yapıyor.

HDP-DEM’in seçilmiş belediyelerine kayyum atayıp belediye başkanlarını cezaevine koyan Erdoğan yönetimi, on gün sonra gerçekleştirilecek yerel seçimler öncesinde de baskılara, seçim çalışmalarının engellenmesine, baskı ve gözaltılara ve kayyum tehdidine devam ediyor. Öte yandan halkın dini hassasiyetlerinin istismarı ve demokratik mücadele birikiminin geriletilmesi için Hizbullah’ın devamcısı Hüda-Par devreye sokuluyor.

Erdoğan’ın Kürt illerinde yaptığı mitinglerde verdiği “müjde”ler, aslında Kürt coğrafyasının bütün yeraltı ve yerüstü kaynaklarının yerli ve yabancı tekellerin yağmasına açılması anlamına geliyor. Bu tablonun diğer tarafında Kürt illerinin ülkenin sosyo-ekonomik gelişmişlik sıralamasında en sonlarda ve işsizlik sıralamasında da başlarda yer alması gerçeği yer alıyor. Bu politikanın işçi ve emekçiler açısından sonucu son olarak İliç’te gördüğümüz gibi iş cinayetlerinde yaşamını yitirmek oluyor.”

Şemsi Bayraktar’tan buğday için önemli uyarı! 15 ilin içinde Çorum var Şemsi Bayraktar’tan buğday için önemli uyarı! 15 ilin içinde Çorum var

"SAVAŞ, YIKIM VE SÖMÜRÜYE KARŞI BİRLİK VE MÜCADELE YÜKSELTELİM"

“Nevruz bu zulüm ve sömürü düzenine karşı halkların özgürlük ateşlerini yaktığı bir mücadele günüdür.

Nevruz; Kürt, Türk, Arap, Fars bütün bölge halklarını emperyalizm ve işbirlikçi gericiliklerin bir kader gibi dayattıkları savaş, yıkım ve sömürü politikalarına karşı birlik ve mücadeleyi yükseltme günüdür.

Ülkemizde bütün halk güçlerini demokrasi, barış, Kürt sorunun eşit haklar temelinde çözümü ve insanca yaşam mücadelesi için Nevruz alanlarında bir kez daha seslerini yükseltmeye ve mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz.

Barbarlık Yenilecek Ortadoğu Halkları Kazanacak! Nevruz Kutlu Olsun!”

NEVRUZ KUTLAMASINA ÇAĞRI

EMEP İl Genel Meclisi Adayı Hıdır Aygün, 21 Mart Perşembe günü Çorum emek ve demokrasi güçlerince Aşık Mahzuni Şerif Parkı’nda Nevruz kutlaması yapılacağını belirterek, parti olarak saat 17.00’de Hacı Bektaş Veli Parkı’nda toplanacaklarını ve buradan kutlamanın yapılacağı Aşık Mahzuni Şerif Parkı’na yürüyeceklerini söyledi.