Yukarı Saraylı Köyü gençlerinin ağırlıkta olduğu köy sakinleri, son zamanlarda zayıflayan akraba, komşu, eş dost buluşmalarını yeniden canlandırmak, komşuluk ve arkadaşlık bağlarını daha da kuvvetlendirmek amacıyla biraraya gelmeye karar verdiler.

2 haftada bir Cumartesi günleri akşam saatlerinde Köy Konağı’nda toplanan köy sakinleri beraber yemek yiyerek, çay sohbetleri yapıyor.

Şehirde yaşayan köy sakinlerinden İsmail Kılıçarslan, "Bu organizasyonu, köy halkının çoğunun şehir merkezinde yaşaması sebebiyle, köye olan bağlılığı canlı tutma adına yapıyoruz. Bu hafta 3.’sünü yaptığımız bu etkinliğe büyük küçük demeden müsait olan her kardeşimizi bekliyoruz. Sesimizi duyuramadığımız kardeşlerimiz varsa, onları da bekliyoruz. Bizler 15 günde bir köy konağına gelerek toplanıyoruz. Yemek yiyip, sonrasında çay içip, sohbet ediyoruz. Bir kardeşimizin derdi, sıkıntısı varsa görüşüyoruz ve çözüm bulmaya çalışıyoruz. Mutluluklarına da ortak oluyoruz. Ayrıca bu işi resmileştirerek bir dernek kurmak istiyoruz. Bu sayede köyümüz halkının sıkıntılarını ve sorunlarını çözmeyi, birlik ve beraberlik bağlarımızı daha da kuvvetlendirmek istiyoruz" dedi.

Yukarı Saraylı Köyü muhtarı Süleyman Koçak ise, köy gençlerinin yapmış olduğu bu organizasyonu birlik beraberlik ve kaynaşma adına her türlü desteği vereceğini dile getirerek tüm köylüleri etkinlikte görmeyi arzu ettiğini söyledi.

“Veteriner hekim sağlık çalışanıdır” “Veteriner hekim sağlık çalışanıdır”