DSİ’nin Çorum’da tamamlanan projesi yok DSİ’nin Çorum’da tamamlanan projesi yok

Afacan mesajında, “21 Mart Dünya Down Sendromu Günü'nü kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Her yıl bu önemli gün, Down sendromu bireylerinin haklarına ve potansiyellerine dikkat çekmek, toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla kutlanmaktadır. Down sendromu, genetik bir durum olup bireylerin gelişimini etkileyebilir ancak bu durum, onların potansiyellerini, yeteneklerini ve değerlerini azaltmaz. Her birey, kendi benzersiz yetenekleri ve güzellikleriyle dünyaya gelir ve toplumun bir parçası olarak kabul edilmeyi hak eder” dedi.

Afacan, “Bugün, Down sendromu bireylerine olan desteğimizi ve sevgimizi bir kez daha vurgulamak, onların toplumda tam ve eşit bir şekilde yer almalarını sağlamak için bir fırsattır. Onların yaşamlarını zenginleştirmek ve haklarını korumak, hepimizin sorumluluğudur.Bu yılki tema olan "+1 Farkla" bize her bireyin özel ve değerli olduğunu hatırlatıyor. Her bir bireyin, toplumun renkli bir parçası olduğunu ve bizlerin de onlara saygı, sevgi ve destekle yaklaşmamız gerektiğini vurguluyor.Eczacılar olarak, her zaman sağlık hizmetlerinin erişilebilir ve kapsayıcı olmasını savunuyoruz. Down sendromu bireylerine sağlık hizmetlerinin yanı sıra eğitim, istihdam ve sosyal katılım gibi alanlarda da destek olmalı ve onların haklarını korumalıyız” açıklamalarında bulundu.

Afacan, “Bugün, Down sendromu bireylerinin toplumda eşit ve tam bir şekilde yer alması için bir adım atmak, birbirimize karşı daha anlayışlı ve saygılı olmak için bir fırsattır. Hep birlikte, daha kapsayıcı, daha destekleyici ve daha sevgi dolu bir toplum inşa etmek için çaba gösterelim.Dünya Down Sendromu Günü'nü kutlarken, hepimizin bu özel bireyleri sevgiyle kucaklayarak, onların yaşamlarını daha iyi hale getirmek için çalışmaya devam etmesi dileğiyle” ifadelerine yer verdi.