Afacan, “Bazı durumlarda, kronik rahatsızlıklar için düzenli olarak kullanılan ilaçlar oruç tutmayı zorlaştırabilir. Ancak, bu ilaçların düzenli kullanımı da sağlık açısından önemlidir. Bu nedenle, oruç tutan vatandaşlarımızın ilaçlarını nasıl kullanacakları konusunda bilgilendirilmeleri gerekmektedir. Öncelikle belirtmek isterim ki, İslam dininde sağlık, ibadetlerden öncedir. Dolayısıyla, sağlık sorunları olan kişilerin oruç tutmamaları, ilaçlarını düzenli bir şekilde kullanmaları dinen kabul edilebilir bir durumdur” dedi.

Erol Afacan, oruç tutan vatandaşların kronik ilaçlarını kullanırken dikkat etmeleri gereken bazı noktalar bulunduğuna dikkat çekerek şu şekilde sıraladı:

“Doktor Kontrolü: Oruç tutan bir kişi, kronik bir rahatsızlığı varsa, ilaçlarını kullanmadan önce mutlaka doktorlarına danışmalıdır. Doktor, ilacın oruç tutan kişi için uygun olup olmadığını ve nasıl kullanılması gerektiğini belirleyecektir.

Saatlik Doz Planı: Bazı ilaçlar gün içinde belli saatlerde alınmalıdır. Oruç tutan kişiler, doktorlarıyla görüşerek bu ilaçları iftar ve sahur vakitlerine yakın saatlerde almalarını planlayabilirler. Böylece ilaçlarını düzenli olarak kullanabilirlerken oruçlarını da bozmamış olurlar.

Glütensiz ürünlerin sağlıklı olduğuna dair algı gerçek değil! Glütensiz ürünlerin sağlıklı olduğuna dair algı gerçek değil!

Alternatif Tedaviler: Bazı durumlarda, ilaç kullanımı yerine alternatif tedaviler tercih edilebilir. Oruç tutan kişiler, doktorlarına danışarak bu alternatif tedavileri değerlendirebilirler.”