Oğuzlar cevizi, lezzetiyle büyülüyor Oğuzlar cevizi, lezzetiyle büyülüyor

*ÇEDES “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum" Projesi kapsamında Oğuzlar'dan 60 kişilik öğrenci gurubu, Boğazkale Kaymakamı Emine Karataş Yıldız ile başladıkları ziyareti Hattuşa örenyerleri ile tamamladı.

Öğrencilere Boğazkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutu Fırat ve öğretmenleri mihmandarlık etti.

Geziye Oğuzlar'dan ortaokul ve lise öğrencilerinin yanı sıra; Oğuzlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu, Şube Müdürü Hikmet Dikimen, Ortaokul Müdürü Ahmet Gümüş, ÇEDES İlçe Koordinatörü Ferhiye Yılmaz katıldı.

Kaymakamlık ziyareti sonrası öğrenciler Boğazkale müzesini gezdi.

Müze gezisinin ardından Hitit İmparatorluğunun başkenti olarak Anadolu'da yüzyıllar boyu çok önemli bir merkez olan Hattuşa’daki önemli merkezlerden Arslanlı Kapı, Büyük Mabet, Yer Kapı, Kral Kapı ve Yazılı Kaya gezildi.

Gezerken önemli bilgiler alan öğrenciler, gezide Doğu ile Batı arasında bir köprü vazifesi gören, pek çok uygarlığın beşiği olan, Anadolu’da bir kültür ve önemli sanat geleneklerinin oluşmasını sağlayan Çorum tarihini tanıma fırsatı buldular.

Gezi sonunda Oğuzlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu, öğrenciler adına Boğazkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutu Fırat ve öğretmenlerine teşekkür etti.