Cennetten bir köşe niteliğindeki adaya yapılan projenin kesin kabulü 2021 yılında yapılmasına rağmen faaliyete geçmedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Oğuzlar ve Çorum turizmine katkı sağlamak amacıyla yapılan ancak birçok proje gibi yarım bırakılan Hitit Üniversitesi Su Sporları ve Su Ürünleri yerleşkesinde incelemede bulundu.

TAKİPÇİSİ OLACAĞIM

Tamamlandığında kamp alanları, sahil yolu, dinlenme üniteleri, yüzer iskele, marina ve eğitim yerleşkesinin olması planlanan projede yalnızca kafeterya ve bir adet dinlenme evi yapıldığına dikkat çeken Tahtasız, “Burada tuhaf olan önce öğrencilerin eğitim görecekleri bölüm yerine kafeterya bölümü yapılmış. Bir de konaklamak için dinlenme yeri yapılmış. Proje 2014 yılında başlamış, 2019 yılında ihalesi yapılmış 2021 yılında da teslim alınmasına rağmen şu anda işletilemiyor. Diğer birçok proje gibi kaderine terk edilmiş durumda. Oysa burası bir an önce turizme kazandırılmalı. Burası bittiğinde kafeteryanın haricinde kamp alanları olacak. Sahil yolu olacak. 10 adet dinlenme ünitesi, yüzer iskele, marina ve eğitim için yerleşkeler olacak. Burada su sporları ile uğraşan öğrencilerimiz, gençlerimiz ve hakemlerimiz kalacak. Buranın bir an önce bitirilmesini talep ediyoruz. Burası da Çorum da diğer yarım kalan projeler gibi çürümesin. Çorum turizm cenneti olması gerekirken yarım kalan projeler için bir cennet oldu. Ben bu konunun TBMM’de takipçisi olacağım” dedi.

EL BİRLİĞİYLE FAALİYETE GEÇİRELİM

Çorum Valisi, Hitit Üniversitesi rektörü ve AK Parti Milletvekillerine çağrıda bulunan Tahtasız, “Ödenek yetersizliğinden dolayı bitirilemedi. Sadece yemekhane, kafeterya ve dinlenme tesisleri yapıldı. Yapılan bölümler de yavaş yavaş çürüyor. Öğrencilerimizin, sporcularımızın ve hakemlerimizin konaklayacakları bölümler ödenek yetersizliğinden tamamlanamamış. Burayı el birliğiyle hayata geçirelim. Burası hem ilimiz hem de Oğuzlar ilçemize artı değer katacak. Turizm canlanacak” diye konuştu.

SAHİL YOLU SÖZÜ DE TUTULMADI

Her seçimden önce Oğuzlar ilçesine Obruk Barajı’nın kenarından 47 kilometrelik bir sahil yolu yapılmasına ilişkin söz verildiğini ancak bir türlü hayata geçirilemediğini hatırlatan CHP Çorum Milletvekili Tahtasız, şunları söyledi:

“Her seçimden önce Oğuzlar ilçemize verilen bir söz var. Bu söz aslında Osmancık, Laçin, Dodurga ve Oğuzlar ilçemizi İskilip’e bağlayacak olan sahil yolu. Obruk barajının kenarından 47 kilometrelik sahil yolu yapılarak İskilip ilçemize bağlanacak. Ve İskilip ilçemizden de çok rahatlıkla Ankara’ya ulaşabilecekler. Burası turizm cenneti olması gereken bir köşe. Burası neden bir Alaçatı olmasın burası neden bir turizm cenneti olmasın.”

CHP Milletvekili Mehmet Tahtasız proje ile ilgili şu bilgileri paylaştı:

 HİTİT ÜNİVERSİTESİ SU SPORLARI VE SU ÜRÜNLERİ YERLEŞKESİ

Oğuzlar Yerleşkesi projesinde Kantin/Kafeterya Binası, Kamp Alanı, Sahil Yolu, 10 adet Dinlenme Üniteleri, Yüzer İskele, Marina, 10 adet İskele, Güvenlik Kulübesi, Eğitim Binası, Altyapı, Güvenlik Kulübesi vb. imalatlar bulunmaktadır.

Oğuzlar'da 23 Nisan Çocuk Bayramı coşkusu Oğuzlar'da 23 Nisan Çocuk Bayramı coşkusu

Ödenek durumuna göre planlama yapılarak 1. Etap ihalesi yapılmış ve 2021 yılında tamamlanmıştır.

· Oğuzlar Yerleşkesi 1. Etap ihalesi kapsamında Altyapı, Güvenlik Kulübesi, 1 adet Dinlenme Ünitesi ve Kantin/Kafeterya Binası tamamlanmıştır. 2021 yılında yapımı tamamlanmasına rağmen yeterli ödenek bulunmamasından dolayı kalan imalatlar yapılamamış olup, hizmete açılma süreci gecikmiştir.

· 2. Etap kapsamında kalan imalatların yapılabilmesi için (kamp alanı, yüzer havuz, marina ve Personel/Antrenör/Hakem/Sporcu/Öğrenci Hazırlık, Giyinme/Soyunma ve Dinlenme Üniteleri vb.) yeterli ödeneğin verilmesi halinde projelerinin hazır olması dolayısıyla kısa sürede ihalesine çıkılması planlanmaktadır.

· 1. Etap İhale Bilgileri

İhale Tarihi : 22.04.2019 – 2019/145346 İKN

Sözleşme Tarihi : 17.05.2019

Sözleşme Bedeli : 4.820.000,00 TL + KDV

Geçici Kabul Tarihi : 27.05.2021

Kesin Kabul Tarihi : 07.06.2022

 · 2. Etap İhale Bilgileri

Haziran 2023 Ön Görülen Proje Maliyeti : 29.000.000,00 TL + KDV

Bu proje her ne kadar su sporlarına yönelik bir yatırım gibi görünse de proje bittiğinde Oğuzlar ilçesi için bir turizm yatırımı niteliğindedir. Obruk barajı bölgenin en güzel iklimine ve doğasına sahip olduğu değerlendirildiğinde Oğuzlar Yerleşkesi aynı zamanda İlimizinde doğa, su sporları, eko turizm, kültür sanat ve kongre turizmine büyük katkı sağlayacağı değerlendirilmektedir. Diğer kalan imalathane için 2024 bütçesinde teklif edilmiş. Onaylanması durumunda ihaleye çıkılması planlanmıştır."