Ponçik Poğaça: Türk mutfağının bu geleneksel lezzetini yeni bir boyuta taşıyan tarifimizle tanışın. Sadece 20 dakikada hazırlayabileceğiniz bu poğaçalar, her ısırıkta size lezzet şöleni sunacak.

Evinizde hızlıca harikalar yaratmak için Ponçik Poğaça tarifimizi deneyin. Bu kolay ve lezzetli tarif ile çay saatlerinizi daha keyifli hale getirecek, misafirleriniz ve aileniz bu lezzete bayılacak.

Ponçik Poğaça ile mutfakta pratik ve lezzetli çözümler üretin. Yalnızca 20 dakikada hazırlayabileceğiniz bu tarif, yoğurt, kuru maya ve yumuşacık dokusuyla herkesin favorisi olacak.

PONÇİK POĞAÇA MALZEMELERİ

1 su bardağı ılık su

1 buçuk yemek kaşığı kuru maya

2 yemek kaşığı şeker

1 silme yemek kaşığı tuz

Havuçlu Cevizli Kurabiye Tarifi: Nefis Bir Lezzet Havuçlu Cevizli Kurabiye Tarifi: Nefis Bir Lezzet

Yarım su bardağı yoğurt

1 su bardağı kadar sıvı yağ

2 yumurta sarısı

Aldığı kadar un

Susam (isteğe bağlı)

PONÇİK POĞAÇA TARİFİ

Öncelikle yoğurt ve yumurtayı oda sıcaklığında bekletmeyi unutmayalım. Geniş bir kabın içerisine ılık suyu ekleyin. Ardından üzerine maya ve şekeri de ekleyerek elinizle karıştırın. Daha sonra üzerine yoğurdu, sıvı yağı, tuzu ve yumurta sarısının bir tanesini ilave edin. Elinizle güzelce karıştırın.

Ardından unu yavaş yavaş ekleyerek iyice yedirin. Ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edene kadar yoğurun. Ardından hamurun üzerini örtüp yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın. 1 saat beklemiş ve mayalanmış hamurdan yaklaşık yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak elinizle yuvarlak şeklini verin.

Bir fırın tepsinin içerisine yağlı kağıt açın. Daha sonra yağlı kağıt açtığınız tepsinin içerisine poğaçaları dizin. Kalan yumurtanın sarısını da poğaçaların üzerine sürün. 170 derecelik fırında poğaçalar alt üst kızarana kadar pişirin.

Ponçik Poğaça tarifi ile çay saatlerinizi büyüleyin! Bu pratik ve lezzetli tarif, misafirlerinizi şaşırtacak ve sohbetlerinize tat katacak. Yalnızca 20 dakikada hazırlayabileceğiniz bu poğaçalar, hem kolay hem de enfes oluşuyla sizi ve sevdiklerinizi memnun edecek. Şimdi fırını ısıtın ve bu harika lezzeti evinizde deneyin. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi