Çiğdem gezmesi genellikle çocuklar tarafından yapılırken, Körücek Köyü'nde büyükler kadınlı-erkekle kalabalık bir grupla çiğdem gezerek, kültürel mirası yaşatmaya, çocuklara bu geleneği aşılamaya çalıştı.

Köy Muhtarı İlhan Topcu ile Körücek Köyü Dayanışma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Hikmet Yavuz’un organizesiyle gerçekleştirilen "Çiğdem Gezme ve Çiğdem Aşı" etkinliği yoğun ilgi gördü.

ÖNCE MEYVELER BUDANDI

Köy halkı önce okul bahçesinde bulunan meyve ağaçlarını budadı.

Okul bahçesine daha önceki yıllarda elma, armut, şeftali, erik, vişne, kaysı gibi çeşitli türlerde meyve fidanları dikilmişti. Fidanlar yetişerek meyve verecek duruma geldi. Köy halkı ise meyvelerde budama döneminin gelmesi üzerine meyve ağaçlarını budayarak yaz dönemine hazırladı. Meyvelikte yetişen ürünler ise köy halkına dağıtılıyor.

Bu arada köyde daha önce Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği halinde meyve budama kursu düzenlenmişti.

ÇİĞDEM AŞINA KAŞIK SALLADILAR

Ağaç budama çalışması devam ederken, çocuklar ve gençler çiğdem topladı, kadınlar ise çiğdem aşı pişirdi.

İki kardeş kayıp aranıyor! İki kardeş kayıp aranıyor!

Daha sonra köy konağında bir araya gelen vatandaşlar hep birlikte çiğdem sofrasında muhabbet etti.

Anadolu illerinde olduğu gibi Çorum'da da birçok köyde çiğdemlerin çıkmasıyla birlikte çocuklar çiğdem gezerek hem baharı müjdeliyor, hem de hep birlikte çiğdem aşı yiyor.

Anadolu’da baharı müjdelemesi, bolluk ve bereket getirmesi açısından büyük bir öneme sahip çiğdem çiçeği, eşsiz güzellikteki renkleriyle doğayı süslüyor.

Köy halkı, böylesine anlamlı bir etkinlik düzenleyen Muhtar İlhan Topçu ve Dernek Başkanı Hikmet Yavuz’a teşekkür etti.