Afacan açıklamasında, “Bugün, dünya genelinde milyonlarca insanın hayatını etkileyen ve birçok aileyi derinden sarsan bir soruna dikkat çekmek amacıyla bir araya gelmiş bulunuyoruz. 4 Şubat Dünya Kanser Günü, kanserle mücadelede farkındalık oluşturmayı, önleme ve erken teşhis konusunda toplumu bilinçlendirmeyi amaçlayan önemli bir gündür” dedi.

“Kanser, maalesef günümüzde giderek artan bir sağlık sorunudur” diyen Afacan, “Ancak, bilinçli ve bilgili bir toplum olarak, kanserle mücadelede önemli adımlar atabiliriz. Bu kapsamda, düzenli sağlık kontrollerini ihmal etmemeli, sağlıklı yaşam alışkanlıklarını benimsemeli ve çevremizdeki insanlara da bu konuda destek olmalıyız” ifadelerine yer verdi.

“Emek en yüce değerdir” “Emek en yüce değerdir”

Erol Afacan, “Eczacılar olarak, sağlık sektöründe ön saflarda yer alıyor ve kanserle mücadelede büyük bir rol üstleniyoruz. İlaç danışmanlığı, bilgilendirme ve farkındalık oluşturma konularında sizlere yardımcı olmaktan gurur duyuyoruz. Ancak unutmamalıyız ki, kanserle mücadelede en etkili silah, bilinçli bir toplumun birlikte hareket etmesidir.4 Şubat Dünya Kanser Günü vesilesiyle, kanserle mücadelede bir adım daha atmaya ve sağlıklı bir gelecek için birlikte çalışmaya davet ediyorum. Birbirimize destek olalım, bilgi paylaşımında bulunalım ve bu zorlu mücadelede birlikte güçlenelim” dedi.