Nuri Kuşcu, yaptığı basın açıklamasında; “Bir meta gibi İskilipli Atıf Hocanın itibarından devşiren, koşa koşa programlara gelen siyasilerin, davranışları ve yaşananlar karşısındaki suskunlukları, tutarsızlık ve samimiyetsizliktir. İstiklal mahkemelerince haksız ve hukuksuz bir şekilde idam edilen İskilipli Atıf Hocanın bu kez de yakınları ve sevenleri cezalandırılmıştır” diyerek, Atıf Hoca’nın yakınlarına yapılan saygısızlığı gündeme getirdi.

Kuşcu ayrıca programı iptal eden Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı’yı ‘artist’ olarak tanıtırken, kendisine belediye başkan yardımcısı tahsis eden, makamında ağırlayan, hediye verip methiyeler dizen Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’ı da eleştirdi.

“YA OLDUĞUNUZ GİBİ GÖRÜNÜN,YA DA GÖRÜNDÜĞÜNÜZ GİBİ OLUN”

Nuri Kuşcu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Atıf - Der tarafından bu toprakların bir değeri olan İskilipli Atıf Hocanın vefatının yıldönümünde her yıl olduğu gibi bu yıl için de bir takım etkinlikler planlanmıştır.

Bu kapsamda 4 Şubat 2024 tarihinde gündüz saat 12:00'de kabri başında anma ve dua, akşam da Çorum Devlet Tiyatro Salonunda İskilipli Atıf Hoca filminin yönetmeni Mesut Uçakan’ın konferans etkinliği yapılacağı duyurulmuştur. Bunun için de Atıf - Der yetkililerince yaklaşık 3 ay öncesinde Çorum Devlet Tiyatro Solonu rezerve edilmiştir. Ancak konferanstan bir gün önce hiçbir sebep söylenmeden sonrasında Atıf - Der yetkililerinin Devlet Tiyatrolar Genel Müdürlüğü nezdinde ki telefon trafiği sonrasında, aslında var olmayan bir tiyatro oyununun konferans gün ve saatine denk geldiği gerekçesi ile Çorum Devlet Tiyatro Salonunun da ki rezervli konferans iptal edilmiştir.

Meteorolojiden zirai don uyarısı Meteorolojiden zirai don uyarısı

Bahanelerini güçlendirmek ve olayı bizzat örtbas etmek isteyen Devlet Tiyatroları Artist Genel Müdürü Çorum' a kadar gelmiştir. Çorum Belediye Başkanlığı aslında görevi olmadığı ve hak edilmediğini düşündüğümüz bir şekilde Devlet Tiyatroları Artist Genel Müdürüne başkan yardımcısını tahsis etmiş, başkan yardımcısı da sosyal medyasından artistle ilgili "kuruş adamı değil duruş adamı" şeklinde methiyetler düzmekten geri durmamıştır.

Çorum Belediye Başkanlığı ise bununla yetinmeyerek artisti milletin makamında ağırlayarak yaptığı iptali ödüllendirircesine hediyeler takdim ederek, memnun ve mesut etmiştir. Akabinde 4 Şubat saat 12:00'deki İskilipli Atıf Hoca'nın kabri başındaki programa alelacele gelerek Çorum Belediye Başkanı ve Ak Parti İl Başkanı iştirak etme cesaretini göstermişlerdir. 

Yönetmen Mesut Uçakan'ın Devlet Tiyatro Salonunu’nda ki konferans iptaline tepki göstermeyen, bilakis taltif eden sayın belediye başkanı, krizin büyümemesi adına konferans için Turgut Özal Konferans salonunu tahsis etmiştir. Bunun için kendilerine yine de teşekkür ediyoruz.

Ancak akşamki programın davetlisi olan İskilipli Atıf Hocanın torunlarından Mehmet Atıf İmal'in ne kimlikle ve hangi protokol anlayışı ile birilerince (bir rivayete göre Ak Parti İl Başkanlığı görevlileri olduğu söylenmiştir.) salondaki yerinden 3 defa protokol eşleri gelecek gerekçesi ile kaldırılmıştır. Dördüncü defa aynı saygısızlığa maruz kalan Mehmet Atıf İmal, dedesi ve ailesini temsilen bulunduğu konferans salonunu terk etmek zorunda kalmıştır.

Devlet Tiyatro Salonu’ndaki konferans iptali ile başlaya