Göktekin yapmış olduğu açıklamada, “İlimizde `Sazangiller ve yayın balığının üreme ve yumurtlama döneminde olmasından dolayı 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu, Su Ürünleri Yönetmeliği ve ilgili tebliğler çerçevesinde 15 Mart -15 Haziran tarihleri arasında her türlü ticari avcılığın tamamen yasaklandı” dedi.

Nüfus Müdürlüğü’nün çalışma saatleri değiştirildi! Cumartesi günleri de açık olacak Nüfus Müdürlüğü’nün çalışma saatleri değiştirildi! Cumartesi günleri de açık olacak

Yasadışı avcılık faaliyetlerine ilişkin denetimlerin devam edeceğini belirterek, avcıların kurallara uymalarını isteyen Göktekin, “Su ürünleri yasak dönemi kapsamında İl Müdürlüğümüz Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü Personeli ve Jandarma ekipleri tarafından Obruk Barajı’nda yapılan denetimlerde kaçak olarak ticari avcılık yapılan bir adet bota ve 400 metre ağa el konulmuştur” açıklamalarında bulundu..

İl Müdürü Göktekin, “Osmancık İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli ve Jandarma ekipleri tarafından Kargı-Osmancık HES Barajı Sarpın- Kavak Köyü yakınlarında 2000 metre sahipsiz ticari ağ yakalanarak gerekli idari işlemler başlatılmıştır. İlimizdeki iç sulardaki kaynakları korumak için denetim ve kontrol çalışmalarımız aralıksız sürdürülecektir” dedi.