Çorum Valiliği, Çorum mutfağını tanıtmaya devam ediyor. Valilik, şimdi de Ramazan ayında ve diğer aylarda ilimizin önemli lezzetleri arasında yer alan Çorum masaf mantısını tanıttı.

Valilik, tanıtım yazısında şu ifadelere yer verdi:

Emekçiler, 1 Mayıs’ı coşkuyla kutladı Emekçiler, 1 Mayıs’ı coşkuyla kutladı

“Çorum masaf (tepsi) mantısı, geleneksel Çorum yemeklerindendir. Hamur kare şeklinde kesilir. 4 kulaklı olacak şekilde bükülüp yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine kavrulmuş kıyma, karabiber ve tuz ekilerek üstü bir yufka ile kapatılır.

Hazırlanan salçalı kaynar su tepsinin kenarından mantının üzerine dökülür. Tepsi ocak üzerinde çevrilerek yavaş yavaş pişirilir. Üzerine maydanoz ve sarımsaklı yoğurt dökülerek servis edilir.

Ramazan ayı boyunca iftar sofralarında yer alır.”