Çorum Gençlik Merkezi bünyesinde kurulan Hitit ANGELS EC takımı hazırladıkları gelişim raporu ile maddi destek almaya hak kazanan takım yarı finalist oldu.

Çorum Gençlik Merkezi bünyesinde oluşturulan Hitit ANGELS EC Elektrikli araçlar takımı Engin Uzun ve Bünyamin Çiçek danışmanlığında elektrikli arabanın üretimi için 3 ay boyunca çalıştı.

Elif Sena Akdoğan Takım Kaptanı, Elif Bilgi 2. Kaptan, Aslıhan Elif Kaya, Keziban Polat, Zeynep Mine Şengül, Ebrar Kartal, Ebrar Kurtçu, Yaşar Samed Şahin, Mustafa Talha Kılıç- Sürücü, Tunahan Coşkun- Yedek Sürücü, Furkan Gözübüyük, Atakan Demirel, Furkan Nuri Bilgili’den oluşan takım yarı finalist oldu.

TEKNOFEST 2022 Liseler Arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları ilk olarak Kocaeli/Körfez ilçesinde bulunan TOSFED Körfez Yarış Pistinde finallere katılacaklar. 18 – 25 Temmuz 2022 tarihleri arasında özverili çalışmalarını sergileyecek olan Hitit ANGELS EC takımı performans birinciliği için ter dökecek. Daha sonrasında 30 Ağustos – 4 Eylül Arasında TEKNOFEST KARADENİZ'de yerini alacak.

Hitit ANGELS EC Elektrikli Araçlar Takımı tarafından yarışma hakkında yapılan açıklamada, “TEKNOFEST Liseler Arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları bu sene 2. Düzenlenecek ve lise grubu öğrencilerin yerli milli teknoloji hamlesi doğrultusunda bilgi ve becerilerini sergileyerek yerli elektrikli araçlar üretiminde gelecekte söz sahibi olmaya çalışan ülkemizin birer neferi olmalarını hedeflemektedir. Bugünün teknolojisini bir adım ileri götürebilecek olan gençlerimizin daha güzel bir yarınları olması için çalışmalarını geliştirmeleri amaçlanmakta ve bu çalışmalar ile yarınlara yön vermeleri beklenmektedir. Bizlerde bu ışık doğrultusunda öğrencilerimizle bir araya gelerek ilk olarak Çorum’a bir katma değer sağlamak ve yarınlarımız şekillendirmek için bir adım atmak istedik. Çalışmalarımız doğrultusunda değer ve önem kazanan sektörel gelişimlerde bir zerre katkı sağlamaya çalıştık. Kazanımlarımız ile yarınlara ve kendi geleceğimiz içinde bir mum yaktık. Bekle bizi TEKNOFEST biz geliyoruz. Hititlere başkentlik yapmış Çorum adına ve Çorumlu gençler adına bizde varız” denildi.