Çorum Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın yeni dönem projeleri arasında yer alan Bilim ve Teknoloji Merkezi, bilim ve teknoloji meraklısı gençler başta olmak üzere tüm Çorum halkını heyecanlandırdı. 

Ticaret Bakanlığı: “Lojistik ve taşımacılık sektörümüz pazar büyüklüğü ile dünya sıralamasında 11. sırada” Ticaret Bakanlığı: “Lojistik ve taşımacılık sektörümüz pazar büyüklüğü ile dünya sıralamasında 11. sırada”

Robotik kodlama, elektronik kodlama, siber yazılım, yapa zeka gibi alanların yer alacağı bu merkez Türkiye’nin gelecekteki bilim adamlarının yetişmesinde de önemli yer tutacak. 

Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Dr. Halil İbrahim Aşgın, farklı yaş gruplarını ve farklı birikime sahip gençleri bilimle buluşturacaklarını ifade ederek “Bilimi eğlenceli ve ilgi çekici bir deneyime dönüştürerek bilimsel çalışmayı genele yayacağız. Gençlerimiz, bilim ve teknolojiye daha kolay erişecek, deneysel ve uygulamalı etkinlikler gerçekleştirecek.

Bu sayede, şehrimizde ikamet eden gençlerimizin bilimsel ve teknolojik gelişmelere olan ilgisini artıracak, Türkiye'nin gelecekteki başarılı beyinlerini, Selçuk Bayraktar’larını, Alper Gezeravcı’larını yetiştireceğiz.” dedi. 

Bilim ve Teknoloji Merkezinde planetaryum, doğa bilimleri atölyesi, matematik atölyesi, astronomi, havacılık ve uzay atölyesi, tarım teknolojileri atölyesi, deneyap atölyelerinin yer alacağının altını çizen Başkan Aşgın, seçimlerden hemen sonra Bilim ve Teknoloji Merkezi ile ilgili çalışmaları başlatacaklarını sözlerine ekledi.