Çorum’da Türk-İş, DİSK, KESK ve Birleşik Kamu-İş konfederasyonlarının bir araya gelerek oluşturduğu 1 Mayıs Tertip Komitesi, işçi sınıfının uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs’ı coşku içerisinde ve demokrasi havasında kutladı.

Saat Kulesi Meydanı’nda gerçekleştirilen 1 Mayıs İşçi Bayramı’na yoğun bir katılım gerçekleşti. 1 Mayıs Tertip Komitesi tarafından düzenlenen ve çok sayıda siyasi parti ile demokratik kitle örgütünün destek verdiği kutlamalar, mitingin ardından halaylar ve türküler eşliğinde coşku içinde tamamlandı.

Üçtutlar Mahallesi’nin sorun ve talepleri görüşüldü Üçtutlar Mahallesi’nin sorun ve talepleri görüşüldü

Pirbaba Parkında toplanan katılımcılar, Saat Kulesi’ne kadar yürüyüş yaparken, burada ise miting düzenlendi.

Mitingde DİSK İl Temsilcisi Hikmet Aydın, Türk-İş adına Yol-İş Sendikası İl Temsilcisi Adil İhsan Üçtepe, KESK Çorum Şubeleri Platformu adına Eğitim Sen Şube Başkanı Kenan Sırma ve Birleşik Kamu İş adına Eğitim-İş Şube Başkanı Selim Bozkurt tarafından birer konuşma yapılarak talepler dile getirildi.

Konuşmalarının ardından omuz omuza halaylar çekildi.

İl Emniyet Müdürlüğünce yürüyüş güzergahında ve meydanda güvenlik önlemleri alındı.

Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın da alana gelerek, katılımcıların bayramını tebrik etti.

1 Mayıs kutlamalarına; Cumhuriyet Halk Partisi Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, CHP İl Başkanı Dinçer Solmaz, bazı siyasi partilerin yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Merve Kayış