Platform tarafından yapılan açıklamada, Filistin’de  en acil ihtiyacın ambulans ve tıbbi malzeme olduğu belirtilerek  Türkiye Kızılay Derneği Çorum Şubesi ile işbirliği içerisinde “Ambulans ve Tıbbi Yardım” kampanyasını başlatıldığına dikkat çekildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: Bir aydır Gazze’de  insanlık enkaz altında kaldı. Her milletten, her dinden dünyanın her yerinden milyonların sesine karşı İsrail ve yandaşları  sağır oldular.Filistin’de şehit olanların sayısı 10 bine dayandı.

Katliam şiddetlenerek devam ediyor.

Çorum’dan daha küçük bir yüzölçümüne sahip Gazze’ye 18 bin ton bomba atıldı. Bu miktar 2. Dünya Savaşında Hiroşima’ya atılan bombanın 2 katına yakın.

Çorum Filistin Platformu olarak hemşerilerimizin desteği ile sesimizi yükseltmeye çalışıyoruz.12 bin kişinin katılımı ile katliamı telin yürüyüşünü gerçekleştirdik. Akşemsettin Camiinde  sabah namazı buluşması yaptık.  Bu hafta Kadeş Meydanı’nda  Filistin Çadırını açtık.

Siyasi partilerimizi, sivil toplum kuruluşlarımızı, meslek odalarını , bütün okullarımızı ve vatandaşlarımızı  kampanyaya destek vermeye davet ediyoruz.Yardımlar  doğrudan banka hesabına yatırılabileceği gibi Hürriyet Meydanı  ve Kadeş Meydanı’ndaki Kızılay görevlilerine online makbuz karşılığında elden de verilebilir.

FİLİSTİNE İNSANİ YARDIM HESAP BİLGİLERİ

Banka Adı: Ziraat Bankası

Hesap Adı: Türkiye Kızılay Derneği

Ahlatcı’dan hastalara moral ziyareti Ahlatcı’dan hastalara moral ziyareti

Hesap No: 1868-8281              78 – Çorum Şubesi

İban No: TR48 0001 0000 7800 0018 6882 81

Not: Açıklama kısmına;

·         “Filistin Gazze İnsani Yardım” olarak yazınız

·         Bağışçının “Adı Soyadı, T.C. Kimlik Numarası ve Telefon Numarası “ yazılmalıdır

·         Kurumlar için: “Kurum Adı, Vergi Numarası ve Telefon Numarası “ eklenmelidir.”

Editör: Merve Kayış