KO-MEK sergileri Gölcük ve Derince'de devam ediyor KO-MEK sergileri Gölcük ve Derince'de devam ediyor

Çorum’da her yıl geleneksel hale gelen bu yıl 11.si düzenlenen Kitap Kültür Günleri’ne katılan Tarihçi Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı’ya Çorumlular yoğun ilgi gösterdi.

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Fuar Kompleksi'ndeki söyleşide yaptığı konuşmada, “Türkiye Cumhuriyeti asker ve sivil bürokratlar tarafından kuruldu. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir cumhuriyettir. Çünkü onu kuranlar eski imparatorluğun adamlarıdır, sokaktan gelme haydutlar değildir. Eğer olsalar, cumhuriyet yaşamazdı. Yetişmiş generaller, bürokratlardır. Türkiye'nin temel kuralları, kanunları, müesseseleri devam etmiştir. Onun için de bu payidar olacak bir Cumhuriyettir” dedi.

VELİ PAŞA HANI’NA TAM NOT

Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı söyleşi sonrasında Tarihi Veli Paşa Hanı’nı inceledi. Ortaylı, Veli Paşa Hanı’na tam not vererek Çorum sokaklarında kısa bir gezinti yaptı. Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ile de sohbet etti.

Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı’ya Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Alaca Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu, Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Yağbat, Zübeyir Tuncel ve kurum müdürleri eşlik etti.

Kaynak: Yayla Haber