Gençlerin ve köy derneklerinin yoğun ilgi gösterdiği ve 19 takımın katıldığı müsabakaların kura çekilişi 28 Nisan Perşembe akşamı saat 19.00 da yapıldı.

Kura çekilişine, Hitit Dernekleri Federasyonu Başkanı İlker Çelik, Ankara Milletvekili A.Haydar Hakverdi, Konfederasyon Başkanı ve Etimesgut CHP İlçe Başkanı Cemal Emir, Keçiören CHP ilçe Başkanı Bülent Gündoğan, önceki dönem sponsorlardan Salim Çoruk, Veysel Karani Tunç, Müslüm Civaş ve 2022 yılı sponsoru Seyit A. Taş, Çorum HDF Yönetimi, Konsey başkanları ve takım oluşturarak turnuvaya katılım sağlayan köy dernek başkanları, takım kaptanları katıldı.

Eleme usulü müsabakaların birinci turu 08 Mayıs haftasında oynanacak. Tur atlayan takımlardan grup müsabakasıyla tur atlayarak belirlenecek 19 takımın oluşturacağı 4 grupta çeyrek finale kalma mücadelesi verilecek. Grup birincilerini karşı karşıya getirecek çeyrek final mücadeleleri ve sonrasında yarı final maçları ile finalde oynamaya hak kazanan takımlar belirlenecek. Final karşılaşmaları turnuvanın son haftasında oynanacak ve şampiyon belli olacak.

Konsey Başkanı Ali Deniz yaptığı açıklamada; “Öncelikle tüm takımlara başarılar diliyoruz. Etkinliğimizin, sağlıkla ve dostça geçmesini temenni ediyoruz. Dostluğun öncelikli olduğunu unutmayalım. Hepinizin emeğine sağlık. Ankara’da Çorumlulara yakışan bir turnuva olsun. Turnuvaya katılan ve katkı sağlayan hepinizin emeğine sağlık, teşekkür ediyor başarılar diliyorum” dedi.

Ankara’da Çorum’lu 19 köy derneğinin katıldığı futbol turnuvası Mamak’ta bulunan Can Halı Saha spor tesislerinde her Pazar akşamı 18:00’da başlayan maçlar, konseyin sosyal medya hesaplarından ve Şampiyon Takım Halısaha Ligi/youtube kanalındanda canlı anlatımlı olarak izlenebileceği belirtildi.