Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın başkanlığında, AK Parti, CHP ve MHP meclis üyeleri ile Çorumlu Kıbrıs Gazilerinden oluşan heyet, kardeşlik protokolünü imzalamak ve bir dizi ziyarette bulunmak üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gitti.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ve Çorum heyeti, Beyarmudu Belediye Başkanı Bülent Bebek tarafından Kapalı Maraş bölgesinde karşılandı. Heyet ilk olarak Belediye Başkanı Bülent Bebek’in ev sahipliğinde Kapalı Maraş’ı gezdi.  Çorum heyeti, 1974 yılında Kıbrıs Harekâtı sırasında şehit olan Türk Silahlı Kuvvetleri askerlerinin anısına yapılan Boğaz Şehitliği’ni de ziyaret etti.

Nörolojik hastalıkları elektrik uyarısıyla tedavi eden cihaz geliştirildi Nörolojik hastalıkları elektrik uyarısıyla tedavi eden cihaz geliştirildi

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ve Çorum heyeti, KKTC Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’nu da ziyaret etti. Başkan Aşgın büyükelçilik ziyareti sırasında eski başbakan ve AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ile buluştu.

Çorum heyeti ayrıca KKTC İçişleri Bakanımız Dursun Oğuz’u, ülkemizin yetiştirdiği önemli fikir ve siyaset adamlarından, MHP Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in doğduğu evi ve KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş'ın anıt mezarını da ziyaret etti.