İYİ Parti'de Müsavat Dervişoğlu dönemi İYİ Parti'de Müsavat Dervişoğlu dönemi

Belediye Meclisi’nin Kasım ayı toplantısı tartışmalı geçti. Toplantıda CHP Grup Başkanvekili Tuncay Yılmaz, gündem dışı söz alarak bir konuşma yaptı. Yılmaz, belediye yönetimine eleştirilerini yönelttiği sırada Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat’a “Sayın Yağbat oradan gevrek gevrek gülüyor ama” deyince tartışma başladı. 
Tuncay Yılmaz’ın “gevrek gevrek” ifadesine tepki gösteren Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat, “Şov yapıyorsun, çok çirkin ifadeler kullanıyorsun. Bu meclisin en önemli şeylerinden birisi seviyeyi korumaktır” diye konuştu. 
Tuncay Yılmaz ise, “Müdahale etmeyin. Şovu toplantıda yaptınız. Benim hangi üslupla konuşacağımı siz karar veremezsiniz. Seviyemle alakalı bu mecliste konuşacak en son kişi sizsiniz. Elinizi indirin. Hatibe saygı duyun” ifadelerini kullandı.
Daha sonra İsmail Yağbat, tepkisine devam ederek, “Grup başkanına yakışıyor mu? Gevrek gevrek konuşmak nedir ya? Üslup nasıl bir üslup. Kahve ağzı mı burası? Ben hiçbir şekilde sana müdahale etmiyorum. Ama olayı kişiselleştiriyorsunuz” dedi.
Araya giren Meclis Başkanı ve Meclis Başkanvekili İsmail Bölükbaş, Tuncay Yılmaz’ın “gevrek gevrek” sözlerinin yanlış olduğunu dile getirdi.
Gerçeklerin acı olduğunu ifade eden Tuncay Yılmaz da “İşte gerçekler bu kadar acı. Cevap veremiyorsunuz. Üslubum gayet seviyeli. Kaç yıldır belediye meclis üyesiyim. Kahvehane diyerek seviyeyi siz gösteriyorsunuz. Biz meclis grubu olarak sorularımızı soruyoruz. Burada seviyesizlik nerede onu anlamadım” şeklinde konuştu.