Kitabın editörlüğünü ve yayın organizasyonunu Süel’in yetiştirdiği öğrencileri üstlendi. 10 Mayıs 2024 tarihinde Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde tanıtımı yapılacak kitabın; yerli ve yabancı 56 bilim insanının bilimsel yazıları, Şapinuva kazı tarihi ve Şapinuva kazısı anı fotoğraflarıyla büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Aygül ve Mustafa Süel’in 30 yılı aşkın özverili çalışmaları ile gün yüzüne çıkarılan Şapinuva kenti, Ağılönü kutsal alanı ve kurban çukurları, işlikleri, geniş bir coğrafyaya yayılmış idari bölgesi, taş işçiliği, mühendislik hesaplamalarıyla, Hitit tarihi ve kültürü çalışmalarına, Çorum ilinin turizm potansiyeline büyük katkı sağlamaya devam ettiği belirtildi.

Hitit Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Festivalinde en başarılı projeler ödüllendirildi Hitit Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Festivalinde en başarılı projeler ödüllendirildi

Çorum’un Ortaköy ilçesinde yer alan Şapinuva Antik Kenti, Hitit Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof.Dr. Aygül Süel ve Arkeolog Dr. Mustafa Süel tarafından 1988 yılında başlatılan yüzey araştırmaları sonucunda keşfedildi ve 1990 yılında başlatılan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılmıştı.

Hititlerin başkenti olarak kabul edilen Boğazkale/Hattuşa’dan sonra en büyük çivi yazılı arşive sahip Şapinuva, MÖ 14. yüzyılda Büyük Kral II/III. Tuthaliya ve Kraliçe Taduhepa’nın, MÖ 13. yüzyılda Büyük Kral II. Murşili’ye ikametgâhı olmuş, Hitit ülkesi bir dönem Şapinuva’dan yönetilmişti.

Editör: Merve Kayış