DSİ’nin Çorum’da tamamlanan projesi yok DSİ’nin Çorum’da tamamlanan projesi yok

Ahmet Bektaş , Çorum L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda çıkan yangında kimsenin zarar görmediğinin tutuklu ve hükümlülerin herhangi bir sağlık problemi olmadığının altını çizdi.

Bektaş açıklamasında, Çorum L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda saat 21.00 sıralarında x koğuşunda H.A., İ.E.A., T.A.G. isimli hükümlülerin koğuş ortak alanına getirdikleri yatağı ateşe vermeye kalkıştıkları, olayın fark edilmesiyle görevli personelce koğuşa müdahale edilerek yanan yatağın söndürüldüğünü, koğuşta bulunan diğer tutuklu ve hükümlülerin olaydan etkilenmediklerini kaydetti.

Ayrıca ve tutuklu ve hükümlülerin diğer koğuşlara nakledildikleri, olayın görevli memurlarca kontrol altına alındığı, eyleme kalkışan 3 hükümlü ile müdahalede bulunan 3 görevlinin tedbir amaçlı Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildiği, burada yapılan kontrollerinden sonra kısa süre içerisinde ceza infaz kurumuna nakillerinin sağlandığına dikkat çekti.

Bektaş, “Olay münferit olarak gerçekleşmiştir. Olaya karışan kişilerle ilgili adli ve idari soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal başlatılarak soruşturma  titizlikle devam ediyor. An itibariyle Çorum L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda herhangi bir sorun yoktur” dedi.