Dr. Hayri Baraçlı ve İbrahim Azak, Barut Fabrikası’na ziyaret Dr. Hayri Baraçlı ve İbrahim Azak, Barut Fabrikası’na ziyaret

Anadolu Eğitim Sendikası Çorum İl Başkanı Kenan Taşkın, öğretmenlik mesleğinin ülkemizin geleceğinin inşasında kilit rol oynadığını belirterek, “Öğretmenlerimiz gerek çalışma şartlarının iyileştirilmesi, gerek özlük hakları, gerekse maddi imkânlar bakımından hak ettiği konumda değildir” dedi.
Her 24 Kasım’da öğretmenler için güzel sözler söylendiğini ancak iş öğretmenin hakkının verilmesi, ona karşı yapılan bazı haksızlıklara müdahale edilmesi söz konusu olduğunda gerekli hassasiyetin gösterilmediğinin altını çizen Kenan Taşkın, “Bizler öğretmenlerimizin ve her kadroda çalışan eğitim çalışanı arkadaşlarımızın sorunlarının takipçisiyiz. Bu gün 24 Kasım. Öğretmenlerimizin sorunlarını dile getirmek üzere Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin’e 24 talebi içeren bir mektup gönderiyoruz. Dile getirdiğimiz bu sorunların halledilmesi için her düzeyde girişimlerimiz devam edecektir. Özveri ile mesleğini icra eden öğretmenlerimizin  huzuru olmazsa eğitim ortamı istenilen başarıyı yakalayamaz” dedi.
Bakan Yusuf Tekin’e gönderilen mektup şu şekilde:
“Sayın Bakanımız Yusuf Tekin,
Öğretmenlerin emeğinin karşılığının ödenemeyeceğinin söylendiği, ülkenin geleceğinin bizlere bağlı olduğunun ifade edildiği bir 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü daha kutlayacağız. Ancak üzülerek söylememiz gerekir ki bizler görevlerimiz yaparken mutlu değiliz. Üzerlerimize aldığımız sorumluluğun büyüklüğü, bizden beklenilenlerin ağırlığı oranında bizlere değer verildiğini hissedemiyoruz. Bir çok çözülmesi gereken sorunları yaşayan atama bekleyen, ücretli, Piktesli, sözleşmeli ve kadrolu öğretmenler olarak her zaman ve özellikle 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde sizlerden sorunlarını giderici adımlar bekliyoruz. Her türlü fedakârlığı yaparak dersine giren, sorumluluğunun farkında olan, öğrencileri için çabalayan öğretmenler olarak hak ettiğimiz konuma gelmek istiyoruz. Bunun için de aşağıda sıralanan konuların bir an önce çözüme kavuşmasını talep ediyoruz.

Sayın Bakanımız, 

Sizlerin TBMM ile koordineli olarak atacağınız adımlar mesleğimizi yaparken karşılaşacağımız sorunların üstesinden gelmemizde, sınıfımıza yüzümüz gülerek girmemizde ve en önemlisi öğretmenlik mesleğinin hak ettiği itibarına kavuşmasında önemli bir etkendir. 24 Kasım Öğretmenler Günü hepimize kutlu olsun. Saygı ve selamlarımız ile…

1- Öğretmenler arasında ücretli, Piktesli, sözleşmeli, kadrolu, uzman, başöğretmen ayrımına son verilmeli. Tüm öğretmenler KADROLU olmalı. 
2- Öğretmen atamaları ve görevde yükselmeler başta olmak üzere tüm alanlarda mülakat kaldırılmalı, ehliyet ve liyakat esas alınmalı.
3-Öğretmenlik Meslek Kanunu yeniden ele alınmalı. Öğretmen yetiştirmeye, atamaya, görevde yükselmeye, hak ve sorumluluklara, öğretmene şiddete değinen geniş çaplı çalışma yapılmalı.
4-. Gerek il içi, gerek il dışından öğretmenlerimizin aileleri ile buluşturulması için il-ilçe emri verilmeli.
5-Geçim sıkıntısı ile boğuşan, evinin ihtiyaçlarını karşılayamayan öğretmen kalmamalı. Her öğretmenin ücreti yoksulluk sınırının üzerine çıkarılmalı.
6- Sözleşmeli öğretmenler kadro çalışması yapılana kadar özür grubu yer değişikliğinden faydalanabilmeli.
7- Diplomaya dayalı alan değişikliğinin her yıl düzenli olarak yapılmalı ve yapılacak olan alan değişikliğinde illerdeki boş olan tüm normlar açılmalı.
8- Geçmiş kayıpları da dikkate alarak öğretim yılına hazırlık ödeneği bir maaş tutarında tüm eğitim çalışanlarına verilmeli.
9-Öğretmenlere dört yıla bir yıpranma payı verilmeli.
10- Okul öncesi eğitim öğretmenlerine 2 kez 15 dakika ihtiyaç molası hakkı verilmeli.
11-24 Kasım Öğretmenler Günü’nde 1 maaş ikramiye verilmeli.
12-100 öğrencisi olan her okula Rehber Öğretmen/Psikolojik danışman ataması yapılmalı.
13-Pansiyonlu okullarda nöbet tutan öğretmenlerin nöbet ücretleri arttırılmalı. Nöbet sonrası çalışma saatlerinde düzenleme yapılmalı.
14-Ek ders ücretlerinin katsayıları en az %100 oranında artırılmalıdır. Öğretmenlerimiz arasındaki ayrım ortadan kaldırmalı ve bütün öğretmenlerimizin aylık karşılığı ders görevi 15 saat olacak şekilde düzenleme yapmalı.
15- Devlet Memurları Kanununda bulunan karşılıklı olarak yer değiştirme (becayiş) hakkından öğretmenler yararlandırmalı. İl içi sıra tayinleri tekrar çalıştırılmalı. Çocuğu şehir dışında eğitim görecek olan öğretmenler ve eğitim çalışanlarına mazeret tayini hakkı verilmeli.
16-Vergi dilimi adaletsizliği son bulmalı, ek ders ve sınav görevleri gibi ek ücretler vergi dışı bırakılmalı.
17-  Öğretmenlere de bir maaş tutarında giyim yardımı yapılmalı.
18-Toplu taşıma öğretmenler ve eğitim çalışanları için ücretsiz olmalı. Toplu taşıma bulunmayan yerler için aylık yol yardımı verilmeli.
19-Yönetici ve öğretmenlerden yüksek lisans ve doktora yapmış olanlara ödenecek ek ders ücretleri %20 ve % 40 artırımlı olmalı.
20-Koordinatör öğretmenlere yol parası verilmeli. Tüm eğitim çalışanlarına ulaşım ve yemek desteği verilmeli.
21-Boş derslere giren her öğretmene ek ders ücreti verilmeli. İYEP ücretleri DYK gibi artırımlı ödenmeli.
22-Öğretmenler tuttuğu her nöbet için 5 saat ek ders almalı, bu ücretler tutulan her nöbet için verilmeli.
23-Öğretmenin elektronik ürünlere ulaşımı kolaylaştırılmalı. Okul için olmazsa olmazlardan olan tablet-bilgisayar-yazıcı gibi ürünlerden KDV ÖTV gibi vergilerin alınmaması sağlanmalı.
24.Ek ders ödemelerinde haftalık değil günlük girilen dersler esas alınmalı, raporlu veya gelinmeyen günlerde sadece o günün ek dersi kesilmeli.”