“Can suyu kredileri esnaf için yıkıcı değil, kurtarıcı olmalı” “Can suyu kredileri esnaf için yıkıcı değil, kurtarıcı olmalı”

T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun iş birliğiyle Türkiye'nin tüm şehirlerinde eş zamanlı düzenlenecek Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu, 10 bini aşkın bisikletseveri bir araya getirerek bağımlılıkların zararlarına dikkat çekecek ve sağlıklı yaşam bilincinin artmasına katkıda bulunacak.

I M G 20240502 W A0029Spor yaparak bağımlılıklarla mücadelenin önemini vurgulamak ve sporu daha geniş kitlelere yaymak için yıl boyunca bisiklet turları düzenleyen Yeşilay’ın bu yıl 11’incisini düzenleyeceği Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu için geri sayım başladı. 
Türkiye'nin en büyük bisiklet organizasyonlarından biri olan ve Ziraat Katılım, Kahve Dünyası, Bisan ve Türkiye Sigorta’nın katkılarıyla düzenlenen Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu'nun 11’incisi, 5 Mayıs Pazar günü yapılacak. 
Bisiklet turu; Yeşilay şubeleri, Yeşilay Spor Kulüpleri, gönüllüler ve bisiklet severlerin katılımıyla 81 ilde eş zamanlı düzenlenecek. 
Çorum’da daha önce 2019 ve 2022 yıllarında yapılan bisiklet turunda İstanbul dışındaki illerde ilimiz 1. ve 2. olmuştu. Bu yıl da sponsorların desteği ile 12 bisiklet ve onlarca hediye bisiklet turuna katılanlar arasında kura ile dağıtılacak.
Kadeş Meydanında 5 Mayıs Pazar günü saat 09.00-11.00 arasında da hediye çekilişi için kayıtlar yapılacak. Ancak daha öncesinde katılımcıların yesilaybisikletturu.com  adresinden online kayıt olmaları gerekmekte. 
Tur, 11.00’da Valilik önünden başlayıp, Gazi Caddesi, İnönü Caddesi, Tarım Caddesinden geçerek Millet Bahçesinde sona erecek. “Sağlıklı yaşamın keyfini birlikte sürelim” sloganıyla düzenlenen tur, diğer illerde de şehrin önemli merkezlerinden geçerek Türkiye genelindeki bisiklet severleri bir araya getirecek. 
Yeşilay Çorum Şube Başkanı Dr. İ. Türker Ejder, her yaştan profesyonel ve amatör bisikletseverin katılımına açık olacak etkinlikle ilgili şunları söyledi: 
“Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da Çorum'da rekor sayıda katılım bekliyoruz. Türkiye rekorunu Çorum'da kırmak istiyoruz. Tüm hareketli yaşamı desteklemek ve bağımlılıkla mücadele amacıyla bu yıl on birincisini gerçekleştireceğimiz Yeşilay Bisiklet Turu’nda hep birlikte pedal çevirerek bağımlılıklara karşı farkındalık oluşturacağız. 
Bu yıl da sponsorlarımızın desteği ile  12 bisiklet  ve onlarca hediye bisiklet turuna katılanlar arasında kura ile dağıtılacaktır. Bisiklet Turumuza destek olan Çorum Valiliği, Çorum Belediyesi, Bestoil, Bisiklet Dünyası, Çorumgaz, Emre Göz Merkezi, Net Optik ve Saraylım Tarım’a teşekkür ederiz. Tüm bisiklet severleri, gençlerimizi, çocuklarımızı katılımın her yıl giderek arttığı turumuza bekliyoruz.”

Kaynak: Yayla Haber