Kültür Sanat

2000 yılından sonra ilk kez Büyük Kafkas Festivali Çorum’da

Çorum Kafkas Kültür Derneği tarafından düzenlenecek Büyük Kafkas Festivali, 27-28 Temmuz tarihlerinde kültür, sanat ve dayanışmayı bir araya getirecek.

Abone Ol

Kültür ve Turizm Bakanlığının “Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler” programı kapsamında desteklenen festival, iki gün boyunca renkli gösterilere ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapacak.

Kafkas kültürü sahneye taşınacak

Festivalin ilk programı, 27 Temmuz günü saat 19.30’da Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek. Kültür gecesinde Sindika Adigey Halk Dansları Topluluğu, Mazenef Mızıka Grubu ve Hatti Halk Dansları Topluluğu Minik Ekibi sahne alacak.

Dans ve müzik gösterileriyle Kafkas kültürünün önemli örneklerinin izleyicilerle buluşturulacağı programa yoğun katılım bekleniyor.

Büyük Kafkas Pikniği yeniden düzenlenecek

Festivalin ikinci gününde ise Büyük Kafkas Pikniği gerçekleştirilecek. 28 Temmuz günü saat 14.00’te başlayacak etkinliğe, Çatak Tabiat Parkı içerisinde bulunan Örencik Şelalesi ev sahipliği yapacak.

Büyük Kafkas Pikniği’nin 2000 yılından sonra ilk kez düzenlenecek olması, etkinliğe ayrı bir anlam katacak.

Çorum kent merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Çatak Tabiat Parkı’ndaki programda aileler ve Kafkas kültürüne ilgi duyan vatandaşlar bir araya gelecek. Katılımcılar doğayla iç içe vakit geçirirken çeşitli kültürel etkinlikleri de izleme fırsatı bulacak.

Piknik programında Sindika Adigey Halk Dansları Topluluğu, Mazenef Mızıka Grubu ve Hatti Halk Dansları Topluluğu Minik Ekibi yeniden sahne alarak festivale renk katacak.

Tüm Çorum halkı davet edildi

Çorum Kafkas Kültür Derneği yetkilileri, Kafkas kültürünün yaşatılması, tanıtılması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla düzenlenen festivale tüm Çorum halkını davet etti.

Festivalin kültür gecesi için davetiyelerin Gazi Caddesi’nde bulunan Elif Optik’ten temin edilebileceği bildirildi.