Çorum Belediye Meclisi’nin Aralık ayı olağan toplantısı, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın başkanlığında gerçekleştirildi.

Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda bazı kararlar alındı.
Toplantıda ağırlıklı olarak imar ve plan değişiklikleri ele alındı.
Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın talimatı üzerine Belediye Meclisi tarife komisyonunun hazırladığı rapor Aralık ayı meclis toplantısında görüşüldü. Toplu ulaşım, su, evsel atık, atık su, ÇORBİS, Halk Ekmek, spor tesislerindeki faaliyetler ve kültür hizmetleri başta olmak üzere birçok hizmete zam yapılmaması kararı kabul edildi.


2023 birim fiyatlarının, 2024 yılında da geçerli olacağını dile getiren Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, toplu ulaşım, su, evsel atık, atık su, ÇORBİS, Halk ekmek, spor tesislerindeki faaliyetler ve kültür hizmetleri başta olmak üzere birçok hizmete zam yapılmayacağı müjdesini verdi.
Başkan Aşgın,  “Her zaman olduğu gibi zor zamanlarında da hemşehrilerimizi yanında olmaya gayret ediyoruz. Hayırlı olsun” dedi.


Toplantıda ayrıca Türkiye Yeşilay Derneği Çorum Şubesi ile ortak proje yapılması konusu değerlendirilerek, Yeşilay’a 100 bin liralık destek bütçesi onaylandı.

Çorum İl Özel İdaresi ile ortak proje yapılmasının da görüşülerek kabul edildiği toplantıda Karakeçili Mahallesi’nde bulunan Kültür Park’ın ismi, “Şehitler Parkı” olarak değiştirildi.