Peker, “Kaymakamlık makamı Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve Yüce Türk halkının vergileriyle istihdam edilen, dolayısıyla ''Devlet Adamlığı" ünvanının liyakatle yürütülmesi gereken bir makamdır” diyerek, “Türkiye Cumhuriyeti ve bu vatan topraklarına gerçekten hizmet etmek istiyorsanız, kimsenin adamı olmayın!" tavsiyesinde bulundu.
Peker’in konuyla ilgili yazılı basın açıklaması şu şekilde:

 “SATILMIŞ KOLTUKLARIN GELDİĞİ İÇLERACISI DURUM”
Sungurlu ilçemizde yaşanan pankart indirme olayı ile ilgili bu açıklamayı yapmamız elzem olmuştur. 

Sungurlu Belediye Başkanımız Sayın Abdulkadir Şahiner'in Ulu Önderimiz Mustafa Kemal'in bu ülkeyi miras olarak bıraktığı Türk gençlerinin centilmence mücadele edeceği bu spor müsabakası münasebetiyle asmış olduğu tebrik ve destek pankartının kaldırılmasının çirkinliği Türkiye Cumhuriyeti iktidarının ve iktidara bağlı olan satılmış koltukların geldiği içler acısı durumun göstergesidir!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan darbedilen öğretmene “geçmiş olsun” telefonu Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan darbedilen öğretmene “geçmiş olsun” telefonu

Kaymakamlık makamı Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve Yüce Türk halkının vergileriyle istihdam edilen, dolayısıyla ''Devlet Adamlığı" ünvanının liyakatle yürütülmesi gereken bir makamdır. Sayın Kaymakam, kaymakam olmuş ama belli ki iktidar ile devlet arasındaki farkı anlayamamıştır!

“KİSME KENDİNİ HALKTAN ÜSTÜN GÖREMEZ”
Bu yapılan çirkin bir saldırı, hazımsızlık ve satılmışlıktır. Bu hareket İYİ Parti Belediyesi ve Belediye Başkanımız Sayın Abdulkadir Şahiner'e değil! Bu hareket Belediye Başkanını hür iradesiyle seçen Sungurlu’nun gerçek sahibi değerli Sungurlu halkına ve o halkın inançlarına yapılan " ben hepinizden üstünüm ve ben istersem pankart da tanımam iktidar bayrağı sallamak üzere iktidara karşı kimseyi de tanımam" şeklinde büyük bir cahilliktir.

Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde bulunan tüm il, ilçe, belde ve köylerimiz öncelikle yüce Türk halkınındır! Kendini bundan üstün gören hayalperest kişiler elbet bu halktan tokat yiyecektir.

Sayın Sungurlu Kaymakamına bu yaptığı terbiyesizliğin farkına vararak, Sungurlu halkından özür dilemesini, görevini dürüstlüğün gerektirdiği şekilde herkese eşit ve hakkaniyetle, helaliyle yapması gerektiğini hatırlatmak isterim.
 
Türkiye Cumhuriyeti ve bu vatan topraklarına gerçekten hizmet etmek istiyorsanız, kimsenin adamı olmayın!"