Kaymakamlar başta olmak üzere, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve İl Müftülüğü temsilcilerinin katıldığı koordinasyon toplantısı, Vali Doç. Dr. Zülkif dağlı başkanlığında valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıda, il merkezi ve tüm ilçelerdeki çocuklar ve gençler olmak üzere 89 bin öğrencinin  okul eğitimlerinin yanı sıra, çok yönlü yeteneklerini ortaya çıkartabilmek, okul dışındaki zamanlarını kaliteli ve verimli değerlendirmelerini sağlamak, sosyal, kültürel ve manevi gelişimlerine katkıda bulunmak üzere Kaymakamlıklar, Milli Eğitim, Gençlik ve Spor ile İl Müftülüğünün iş birliği ve koordinasyon içerisinde ortaklaşa düzenleyecekleri faaliyetler ele alındı.

Ülkenin geleceği olan çocukların ve gençlerin her yönden gelişmiş, donanımlı, milli ve manevi duygulara sahip bireyler olarak yetiştirebilmek için  büyük görevler düştüğünü belirten Vali Dağlı, bu amaçla Halk Eğitim Merkezlerinde, Gençlik Merkezlerinde, Köy Yaşam Merkezlerinde, müzik, resim, zekâ oyunları, satranç, yabancı dil gibi yetenek geliştirici kurslara ağırlık vereceklerini, atölye çalışmaları yapacaklarını, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler düzenleyeceklerini ifade etti.

Motivasyon artırıcı faaliyetlerin önemine değinen Vali Dağlı, kamplar, geziler, yeteneklerini sergileyecekleri yarışmalarla çocukların ve gençlerin motivasyonlarını üst düzeyde tutmayı amaçladıklarını söyledi.

Bursa'da mesleki eğitimde MÜSİAD iş birliği Bursa'da mesleki eğitimde MÜSİAD iş birliği

Vali Dağlı, bu faaliyetlerle birlikte manevi duygularını geliştirmeye yönelik, sabah namazı buluşmaları, aile ve dini rehberlik hizmetleri, aile ve evlilik okulları, aile okuma grupları, aile sohbetleri gibi faaliyetler düzenleyeceklerini de belirtti.

Bu etkinlikleri başta Milli Eğitim, Gençlik ve Spor, İl Müftülüğü olmak üzere STK’lar ve ailelerle işbirliği içerisinde gerçekleştirerek, birey aile ve toplum bütünleşmesine katkı sağlamayı hedeflediklerini belirten Vali Dağlı, çocukları ve gençleri her yönden geliştirerek geleceğe hazırlamak için çalışacaklarını ifade etti.

Editör: Merve Kayış