Çorum İlinin tanıtılması için büyük çaba sarfeden Vakıf 19 Yönetim Kurulu Başkanı Alper Bilan, Siryus Vakfı’nın düzenlediği Dünya Kültürleri Festivali’nde tanıtım standı açtı. Turizm Bakan Yardımcısı Hemşerimiz Gökhan Yazgı'da standı ziyaret ederek Hitit Kadeş Satranç Takımı ve Hitit Mühürleri Tavlası’nı inceledi.

ADD Keşan Şubesi THM Korosu konseri  türküseveler ile buluştu ADD Keşan Şubesi THM Korosu konseri  türküseveler ile buluştu

Alper Bilan yaptığı açıklamada, “İlimizi tanıtmak için ulusal ve uluslararası arenada var gücümüzle çalışıyoruz. Siryus Vakfı’nın düzenlediği Dünya Kültürleri Festivali’nde Vakıf 19 olarak Polatlılı dostlarımızla birlikte bir tanıtım standı açtık. Firigya Hitit Kardeşliği’ni pekiştirdik. Yaklaşık 40 ülkenin katıldığı festivalde herkesle görüşerek ileriye yönelik işbirliklerini konuştuk. Yeni ürünlerimiz Hitit Kadeş Satranç Takımı ve Hitit Mühürleri Tavlası çok ilgi çekti. Seramik Sanatçımız Hüsna Dişbudak'da kil ve oyun hamurundan çocuklara ve yetişkinlere farklı çalışmalar yaptırdı. Vakıf yönetim kurulu üyemiz Çetin Mete her zaman olduğu gibi hep yanımızdaydı. Turizm Bakan Yardımcısı Hemşerimiz Gökhan Yazgı'da standımızı ziyaret etti. Siryus Vakfı Başkanı Serap Hanıma bizi bu kaliteli etkinliğe dahil ettiği için çok teşekkür ediyorum" dedi.

Editör: Merve Kayış