Toplantının ana gündem maddesi, TOBB-OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin altyapısının incelenmesi ve okulun ihtiyaçları ile isteklerinin detaylı bir şekilde ele alınması oldu. Eğitim kurumlarının sektörün ihtiyaçlarına daha iyi cevap verebilmesi ve geleceğin iş gücünün yetiştirilmesine katkı sağlanması hedeflenmesi ve bu doğrultuda, çözüm odaklı çalışmalar ve işbirliği fırsatları da değerlendirildi.

Çorum İl Milli Eğitim Müdürü Tahir Demir, “Özellikle pandemi sonrasında farklılıklar olduğu ve üretimin önemli olduğuna değinerek pandemi döneminde üretime sahip olanların ayakta kaldığını vurguladı. Mesleki Tekniklerin güçlendirilmesi konusunda büyük çalışmaların yapıldığına dikkat çekerek, “Eğitim ile ilgili yapılan çalışmalar zaman alıyor. Önümüzdeki yıllarda mesleki tekniğin ülkemize kattığı çok bütük faydalar olacak. Öğrencileri en iyisini yapacak şekilde yetiştirmeye çalışıyoruz. Okullarımız ile sektörler arasında ilişki kurarak süreci yöneteceğiz” dedi.

Osmangazili öğrenciler Dünya İklim Günü’nde bilgilendirildi Osmangazili öğrenciler Dünya İklim Günü’nde bilgilendirildi

Toplantıya, Çorum İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Tahir Demir, DESMÜD Başkanı Zeki Demirtaşoğlu, Genel Sekreter Prof. Dr. Nusret Zencirci, Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Murat Zeybel, TOBB-OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Ergül ve dernek üyeleri ve TOBB-OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi değirmencilik bölümü hocalarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Editör: Merve Kayış