Barut, fişek ve kapsül fabrikalarının kurulmasıyla savunma sanayinin merkezi haline gelen Sungurlu OSB’de son olarak yerli savunma sanayi firması tarafından namlu fabrikası kuruluyor.

İlçede uzun yıllardır faaliyet gösteren aynı zamanda Ankara OSTİM’de savunma sanayine üretim yapan Ergüller Makina Sanayi firması sahibi Mehmet Ergül tarafından kurulan Masav Savunma Sanayi firmasının 22 Mayıs’ta düzenlenen törenle namlu fabrikasının temeli atıldı.

Sungurlu Belediyesi, Gazeteciler İçin Fidan Dikimiyle Basın Bayramı'nı Kutladı Sungurlu Belediyesi, Gazeteciler İçin Fidan Dikimiyle Basın Bayramı'nı Kutladı

Firma sahibi Mehmet Ergül, “Masav Savunma Sanayi olarak Ankara’da ki firmamızda edindiğimiz tecrübeleri memleketimize taşıyıp, kuracağımız fabrikada 12.7 milimetreden 155 milimetre kalibreye, uzunlukta ise 2 metreden 12 metreye kadar orta ve büyük kalibre namlu üretimi gerçekleştireceğiz. İlerleyen aşamalarda elektromanyetik atışlar gerçekleştirebilen yeni nesil teknolojilere uygun namlular üretmeyi planlıyoruz. Savunma sanayideki inovasyonları yakından takip ediyoruz. En değerli unsur insandır felsefesinden ilham alarak çevre bilincine saygılı yenilikçi üretim anlayışı ile hareket edeceğiz.” dedi.

Kaynak: Yayla Haber