Anma programına Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Genel Başkan Yardımcısı Cemal Engin Yurt, partililer olmak üzere Çorum’dan kafile Başkanı olarak Demokrat Parti Alaca İlçe Başkanı İsmail Gençkurt katıldı. 
Konu hakkında görüşlerini dile getiren DP İlçe Başkanı İsmail Gençkurt, " Dokuzuncu Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel, ülkemizde 250 baraj 1000 gölet susuz toprak kalmayacak dedi ve bunu da gerçekleştirmiştir. 6 kere gidip 7 kere gelmiştir. Bütün darbelere maruz kalmıştır. Ambargolara maruz kalmıştır. Yinede yılmamış halkına hizmet etmeye devam etmiştir. Tam bir Cumhuriyet tutkunudur, çünkü bir köylü çocuğunun çobanlık yaparak köyden çıkmış ve ülkenin en büyük Cumhurbaşkanı olmuştur. 
Merhum cumhurbaşkanımızın Cumhuriyet hakkındaki düşüncesi, Cumhuriyet çimentodur, kiremittir, fabrikadır, yoldur, barajdır kalkınmadır, refahtır, insan hakları adalet sevgi saygı demektir. Anma törenine ülkenin her tarafından katılım olmuştur sevenler ve saygı gösterenleri ile anma törenimiz dolup taşmıştır. 
Tabi ki şunları da bahsetmeden geçemedim ilçemizde yapılan yatırımları da şunlardır, Alaca Lisesi ilçemizde bulunan göletler, Koçhisar Barajı'nın yapımına başlanması, Sakarya İlk Öğretim Okulu, Fatih İlk Öğretim Okulu, ÇPL yapımı, Kız Meslek Lisesi yapımı, Anadolu Meslek Lisesinin ilçemize getirilmesi, Sağlık Meslek Lisesi getirilmesi, elektrik indirme trafosu vs, ancak üzüntü duyduğum şey ilçemizde Dokuzuncu  Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel isminin bir parka bile  verilememesi ve bunca  hizmetin, yapılan o kadar çalışmanın farkında dahi olunmayışıdır" dedi.

(Arap Kurt)