Ankara, İstanbul ve yurdun birçok yerinde sık sık adını duyuran ve Çorum halkı ile bir araya gelerek sohbetlerle, etkinliklerle, sosyal medyadaki paylaşımlarıyla tüm canlarla hemhal olan Ehlibeyt Kudret Dağı Vakfı Cemevi Çorum Şubesi, yeni bir Şükür ve Kurtuluş Lokması Etkinliğine imza attı.

Genel Başkan Erdal Doğan'ın öncülüğünde 5 Kasım 2023 Pazar günü saat 15.00 -19:00'da arasında düzenlenen şiir dinletileri, aşıkların nefesleri ve semah gösterilerinin de yer aldığı etkinliğe İyi Parti İl Başkanı Erkan Yıldız, İyi Parti Merkez İlçe Başkanı Cemil Sözen, İyi Parti İl Yöneticisi İsmail Akyol, Bağımsız Türkiye Partisi Mehmet Ali Tanık, Bağımsız Türkiye Partisi İl Genel Sekreteri Salih Akın ile davetliler katıldı.

Semah ekibinin de bir sunum yaptığı etkinlikte Şahin Uğurcan da deyişleri ayrı bir renk kattı. Aşık Haydar Kılıç'ın 'Mustafa Kemal' adlı şiirini okuması ve vakıf şube yöneticilerinin davetlileri selamlaması ile sona eren etkinlik Bahçelievler Mahallesi Bahar 20.Sokak No.10/A Çorum adresindeki vakıf merkezinde gerçekleştirildi.

Sahit Aydın, Çorum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne asaleten atandı Sahit Aydın, Çorum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne asaleten atandı

“DİNİMİZ İNSAN, MEZHEBİMİZ VİCDAN”

Vakıf Genel Başkanı Erdal Doğan, farklı tatların birleşip tek bir tadı ortaya çıkardığı gibi, farklı fikirlerin birleşerek birlikte ve beraberlikte her şeyin hayat bulacağını söylediklerini ve her fırsatta Alevi- Bektaşi felsefesinin birleştirici tutumunu, Ehlibeyt'in aydınlık ışığını, Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerini dile getirdiklerini, sevginin ve aşkın Hak olduğunu söyleyip, bütün dünya insanlarını kucakladıklarını ve 'dinimiz insan, mezhebimiz vicdandır' yaşantısıyla çalışmalarını bizzat sürdürdüklerini ifade etti.

YILDIZ’DAN SİYASİLERE VE YÖNETİCİLERE ELEŞTİRİ

Etkinlik sırasında bir konuşma yapan İYİ Parti İl Başkanı Erkan Yıldız, Ehlibeyt Kudret Dağı Vakfı’nın Atatürk’ü olan bağlılığı ve yakınlığı ile ön plana çıktığını, ancak İYİ Parti ve BTP dışında diğer siyasi partilerden davet edilmelerine rağmen katılım olmadığını belirterek, siyasilerin ilgisizliğini eleştirdi.

Erkan Yıldız, “Atatürk'e sevdası ile bilinen, tüm sohbetlerinde Ehlibeyt ve Atatürk vurgusundan ödün vermeyen vakfın davetine Çorum'da hiçbir siyasinin ve devlet erkanının icabet etmemesini yadırgıyorum. Tuvalet açılışına bile koşa koşa giden siyasiler bugün yoktu, fotoğraf çektirmek için birbirini öteleyen siyasiler yoktu.

Ehlibeyt ismini sadece bir kesime hitap eden yer gibi görenlere de şunu söylüyorum: Ehlibeyt sevgili peygamberimiz İslam peygamberi Muhammed'in ev ahalisini tanımlamak için kullanılan İslami bir sözdür. Sevgili Peygamber Efendimizin bir sözü aklıma geldi: “Size, sımsıkı sarıldığınız müddetçe benden sonra sapıtmayacağınız iki mühim emanet bırakıyorum. Biri diğerinden daha büyüktür. O da Allah’ın Kitabı’dır! Kuran, semâdan yeryüzüne uzatılmış sağlam bir ip gibidir. Diğer emanet de ailem, Ehl-i Beyt’imdir. Kur’ân ve Ehl-i Beyt’im cennette havuzun başında benimle buluşuncaya kadar birbirlerinden ayrılmazlar. Benden sonra o ikisine karşı nasıl muamelede bulunduğunuza iyi bakın, dikkat edin!” diye konuştu.

Yıldız, Çorum halkını buluşturan bir organizasyona imza atan vakıf yöneticilerine teşekkür etti.

Editör: Merve Kayış